فهرست مطالب
در دنیای کامپیوتر و مخصوصا برنامهنویسی با واژه باگ (Bug) زیاد برخور میکنید که یک مسئله رایج است. اکثر برنامهنویسان یا آنهایی که با سیستم کار میکنند حتما یک بار به باگی در سیستم یا برنامهشان یا کدهایی که نوشتهاند برخورده اند. حال شاید این سوال برای شما پیش آید: اصلا باگ چیست ؟ با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب با مفهوم باگ و تاریخچه پیدایش و نام گذاری و حتی کلمه مقابل آن یعنی دیباگ آشنا شوید.
باگ چیست؟
خود کلمه باگ (Bug) به معنای حشره است اما در حوزه علم رایانه معنای دیگری دارد. معمولا کسانی که در حوزه برنامهنویسی فعالیت میکنند، وقتی یک اشتباهی در ساختار برنامه به وجود می آید که باعث میشود درست اجرا نشود، آن را باگ مینامند.
باگها انواع مختلفی دارند که در هر قسمت از دنیای برنامهنویسی ممکن است بوجود بیآید. میتوانید در مقاله انواع باگها بیشتر با آنها آشنا شوید و در مورد آنها مطالعه کنید.
تاریخچه باگ
اصطلاح باگ اولین بار توسط خانم گریس هوپر (Grace Murray Hopper) در سال ۱۹۴۵ هنگامی که در دانشگاه هاروارد مشغول تحصیل و تحقیق در رشته کامپیوتر بود، به کار برده است. او هنگام کار با سیستم خود به مشکل برخورد کرده بود که وقتی آن را باز کردند با یک حشره مواجه شدند. حشره وارد سیستمشان شده بود و به همین علت سیستم نمیتوانست به خوبی کار کند. خانم هوپر هم آن را باز کردند و متوجه وجود آن حشره در سیستم شدند و به شوخی آن را باگ به معنی حشره نامیدند. که بعدها از همین اسم برای مشکلات دیگر در دنیای برنامهنویسی استفاده شد.
ا
این عکس اولین باگ برنامهنویسی است. پروانهای که وارد سیستم شده بود و آنجا مانده بود ، باعث اختلال در کارکرد دستگاه شده بود.
در مقابل کلمه باگ ما کلمه دیباگ ( Debug ) را داریم. به فرایند پیدا کردن اشتباهات، ایرادها و حذف آنها از برنامه ، دیباگ (Debug) گفته میشود. دیباگ کردن روشهای مختلفی دارد مثلا میتوان مستقیم دیباگ کرد یا از نرمافزارهای مختلفی برای این کار استفاده کرد. در ادامه به حل یکی از باگهای زبان برنامهنویسی اسکرچ میپردازیم. البته تا الان تنها باگ شناسایی شده در زبان اسکرچ همین بوده که به راحتی هم حل میشود.
دیگه نیاز نیست به دنبال دوره و کلاس اسکرچ باشی! ما یه دوره خفن برات داریم:)
شاید تا الان برای شما پیش آمده باشد که در برنامه اسکرچ ۳ ، قسمت اطلاعات شکلک بخواهید اعداد را تغییر دهید و برای شما غیر فعال باشد؟ یا مثلا بخواهید در بلاکهای آن نوشته یا پیامی بنویسید اما نوشتهها برای شما نشان داده نشود؟ در اکثر مواقع هنگامی که با این مشکل برخورد میکردید مجبور میشدید برنامه اسکرچ خود را ببندید و بعد از چند دقیقه مجدد آن را باز کنید. با این کار وقت شما گرفته میشد یا اینکه ناامید از کار آن را رها میکردید.
اما الان یک راه حل سادهتر برای حل این مشکل یا به اصطلاح برنامهنویسان باگ وجود دارد به صورتیکه وقتی این مشکل برای شما پیش میآید تنها کافیست از نوار پایین صفحه سیستم، اشارهگر موس خود را به روی منوی استارت ببرید و یا روی صفحه کلید خود، کلید استارت را فشار دهید و بعد از چند ثانیه صفحه استارت را ببندید حال مثل قبل شما میتوانید اعداد و یا نوشتههای خود را در اسکرچ تایپ کنید و مشکل شما برطرف شده است . به همین راحتی شما یک باگ را در اسکرچ دیباگ کردید.
در این ویدئوی آموزشی با یک ترفند خیلی ساده میتوانید باگ تایپ در اسکرچ را حل کنید یا به قول برنامه نویسان آن را دیباگ کنید.
نابغهساز در پاییز 97 با رویکرد تسهیل برنامهنویسی برای کودکان و نوجوانان پدید آمد. تیم نابغهساز از ابتدای سال 96 به دنبال راهی برای آموزش برنامهنویسی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان بودند. در این راه نرمافزارها و برنامههای متنوعی توسط این تیم مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.