فهرست مطالب
همهی انسانها از بدو تولد دارای هوشهای مختلفی هستند که عبارتند از :
درکی که ما از مسائل مختلف و برداشت منطقی از چیزهای گوناگون میکنیم مربوط به این بخش است .
این هوش بیانگر درک ، ساخت ، اجرا ، و تبدیل کلمات به ملودی است .
این هوش ناظر بر درک عمیق از محیط ، فضا و مکان است .
این قسمت برای به کار بردن درست کلمات از نظر دستور و مفهوم است . این هوش در نوشتن و حتی زبان بدن هم تاثیر مستقیم میگذارد . از این هوش می توان برای بیان افکار و درک متقابل اندیشه ها و افکار دیگران بسیار استفاده کرد . هوش کلامی به فرزند ما امکان می دهد که به دریافت و تولید زبان شفاهی ، اشاراتی و یا نوشتاری بپردازد و از طریق آن با دنیای اطرافش به سازگاری برسد .
این بخش به رابطه ذهن و جسم و کارهای فیزیکی مثل حفظ تعادل ، چالاکی ، قدرت ، سرعت ، انعطاف پذیری و هماهنگی بین اعضای بدن دلالت دارد .
این هوش به اجتماعیتر شدن ، صمیمیتر شدن ، درک حالات روحی و روانی ، انگیزهها ، عقاید ، باورها ، احساسات ، عادات و نیازهای فرد کمک میکند.
فرد با کمک این هوش میتواند به درک تواناییهای خود برسد .
این هوش طبیعت گرا برای درک بهتر محیط اطراف خود است .
هوش طبیعت گرا و این هفت هوش به ما در ارتباط برقرار کردن با محیط اطراف کمک بسیاری میکند مثلا هوش فضایی در امر نقاشی ، هوش جسمی _ حرکتی در ورزش،هوش منطقی _ ریاضی در درک مسألههای مختلف و … به ما کمک می کنند . حال میخواهیم در مورد هوش طبیعت گرا بیشتر بدانیم .
طبق این نظریه افرادی که هوش طبیعت گرا بالایی دارند به طبیعت علاقه فراوانی نشان می دهند. آن ها از گشت وگذار در طبیعت لذت می برند و در به خاطر سپردن گونه های مختلف گیاهان و جانوران استعداد خاصی دارند. طبیعت ، حیوانات ، گیاهان و … برای آن ها بسیار ارزشمند بوده و احساس ارتباط و نزدیکی بیشتری با آن ها دارند.این افراد هم درست مثل افراد با «هوش بدنی جنبشی» دوست دارند بتوانند در حین یادگیری ببینند، حس کنند و لمس کنند.
افراد طبیعت گرا اغلب در مسیر شغلی گام برمیدارند که ارتباطی با طبیعت داشته باشد. شاید سوال پیش بیاید که برای استفاده از هوش طبیعت گرا شغل مناسبی وجود دارد؟
در آخر لازم است برخی موارد را مطرح کنیم تا والدین و همچنین معلمان عزیز، در رشد و تقویت این هوش در فرزندانمان سهیم باشند:
والدین عزیز در بخشی از محیط منزل (تراس، جلوی پنجره، وباغچه …) گیاهان و گلدانهایی را قرار دهید و مسئولیت رسیدگی و آب دادن به آنها را کودکانتان بسپارید.
همچنین کادر محترم مدارس، حتماً در محیط منزل و یا کلاس درس گلدانها و گیاههایی را قرار دهند. قطعاً برخی از دانشآموزان مسئولیت آبیاری و رسیدگی به این گلدانها برعهده خواهند گرفت.
نابغهساز در پاییز 97 با رویکرد تسهیل برنامهنویسی برای کودکان و نوجوانان پدید آمد. تیم نابغهساز از ابتدای سال 96 به دنبال راهی برای آموزش برنامهنویسی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان بودند. در این راه نرمافزارها و برنامههای متنوعی توسط این تیم مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.