فهرست مطالب
پیشتر در مورد زبان برنامه نویسی و انواع آن گفتیم. حال میخواهیم در مورد ابزار برنامه نویسی صحبت کنیم. برای شروع برنامهنویسی میتوانیم از ابزارهای مختلف و متنوعی استفاده کنیم. هرکدام از این ابزار ها مناسب یک یا چند کار هستند که میتوان با آنها برنامه نوشت. ما چند مورد از آنها را به شما معرفی و مختصر آنها را توضیح میدهیم.
در قدم اول ما به یک سیستمعامل قدرتمند نیاز داریم تا بتوانیم آنها را اجرا کنیم. از معروف ترین سیستم عامل های دنیا میتوان به ویندوز، لینوکس و اشاره کرد.در مرحله دوم برای بسیاری از برنامهنویسان این چالش وجود دارد که برای کد نوشتن از چه ابزارهای کاربردی و به صرفه استفاده کنند. در این زمینه، هم برنامه نویسان حرفهای و هم برنامه نویسان مبتدی به یک ابزار برای کدنویسی نیاز دارند تا فعالیتهای خود را مدیریت کنند.پس از آن که ما یک زبان را از میان انواع زبانهای برنامه نویسی انتخاب کردیم، نیاز به نرم افزاری تحت عنوان Editor یا ویرایشگر کد داریم تا با استفاده از آن بتوانیم کدنویسی کنیم.
یکی از ویرایشگرهای کد معروف که در سیستم عامل ویندوز به صورت پیشفرض نصب شده است، Notepad است. نتپد بسیار ابتدایی است و فقط قابلیت نوشتن متن در آن وجود دارد و محلی برای اجرا و نشان دادن آن کد ندارد. ادیتور پیش فرض سیستم عامل گنو/لینوکس VIM نام دارد. اما این در حالی است که نرم افزارهای بسیار پیشرفتهتر از آنها هم وجود دارند که در ادامه، بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.
یک نرم افزار IDE برای کد نویسی به زبان پایتون است که در بین برنامهنویسهای Python بسیار محبوب است و امکانات و رابط کاربری مناسبی را در اختیار شما قرار می دهد. این ابزار باعث کدنویسی بهتر و بادقتتر با زبان پایتون میشود. جالب است بدانید خود این نرمافزار با زبانهای جاوا و پایتون برنامهنویسی شده است.
چند نمونه قابلیت این نرم افزار:
همانطور که پیشتر گفتیم این نرمافزار به طور پیشفرض روی سیستمعامل ویندوز نصب است. اما این نرمافزار خیلی ابتدایی است و فقط سندها و متنهای ساده را میتواند در خود اجرا کند. نسخه بهتر و پیشرفتهتر آن notepad++ است. این ویرایشگر هم مثل نتپد رایگان است با این تفاوت که باید آن را در سیستم نصب کرد. این نرمافزار نصب به نتپد بسیار پیشرفتهتر و پرکاربردتر است. این برنامه از زبانهایی مثل پایتون، html ، css و … پشتیبانی میکند.
برخی از ویژگیهای این نرمافزار:
اتم یک ویرایشگر مدرن و جدید است که برنامهای فوقالعاده عالی برای برنامهنویسی است. اکثرا این ویرایشگر را تایید و آن را یکی از بهترین ویرایشگرها برای کدنویسی میدانند. این ویرایشگر متن باز یا open sourse است یعنی شما میتوانید به صورت دلخواه کدها را ویرایش کنید. یکی دیگر از نکات مثبتی که این ویرایشگر دارد این است که روی هر سه سیستمعامل ویندوز،لینوکس و مک قابل اجراست در صورتی که مثلا نتپد فقط درسیستمعامل ویندوز قابل اجرا است.
چند مورد از ویژگیهای این برنامه:
یکی دیگر از پلتفرمهای مناسب برای برنامهنویسی Net Beans است. این پلتفرم روی سیستمعاملهای مختلف اجرا میشود اما بیشتر در لینوکس از این نرمافزار برای کدنویسی استفاده میکنند. میتوان برای زبانهای c/c++ ، phpو java از این نرمافزار استفاده کرد. البته اکثرا برای نوشتن برنامه به زبان جاوا از آن استفاده میکنند. نرم افزار NetBeans از سه بخش اصلی تشکیل شده که شامل GUI design tool ، JavaScript editor و Profiler می باشد. جاوااسکریپت ادیتور یک ادیتور قدرنمند است که کدها را در آنجا میتوان نوشت.
چند مورد از ویژگیهای نت بینز:
ویژوال استودیو از ۳۶ زبان برنامهنویسی پشتیبانی میکند و تقریباً قابلیت ویرایش و اشکالزدایی را برای تمام زبانهای برنامهنویسی (به شرط وجود سرویس مناسب برای آن زبان) را فراهم میکند. زبانهای پیشفرض پشتیبانی شده شامل: C, C++، C++/CLI، VB.NET، C#، TypeScript، XML، JavaScript، XSLT، HTML ،python، CSS و java میباشند.همین گستردگی پشتیبانی از زبانها باعث شده است که این پلتفرم یکی از پلتفرم های محبوب برنامهنویسان تلقی شود. ویژوال توسط شرکت ماکروسافت تولید شده که اول برای ارائه خدمات وب اماده شده بود.
ولین نسخه از این نرمافزار سال ۱۹۹۷ به بازار آمد و به نام Visual Studio 97 مشهور شد. برای اولینبار برنامهای درست شد که تعداد زیادی ابزار برنامهنویسی را در خود جا داده بود و برنامههایی مانند: Visual Basic 5.0 – Visual C++ 5.0 – Visual J++ 1.1 – Visual FoxPro 5.0 – Visual InterDev را شامل میشد.
برخی از ویژگیهای این برنامه:
متاسفانه اکثر این ابزارها از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنند و اکثریت از زبان انگلیسی استفاده میکنند. ادیتورهایی هم وجود دارند که از زبان فارسی نیز پشتیبانی میکنند مثل اسکرچ. شما برای شروع و یا آشنایی با این ابزارها میتوانید در دورههای ما شرکت کنید و با نرمافزارهای مختلف اشنا شوید.
برای دانلود و نصب ویژوال استادیو میتوانید در اینجا کلیک کنید
سلام وقتتون بخیر
ممنون از مقاله خوبتون
ببخشید توی نرمافزار نت بینز فقط با همون ۳ تا زبان php/java/c میشه برنامه نوشت؟