آشنایی با زبان برنامه نویسی اسکرچ 3

آشنایی با زبان برنامه نویسی اسکرچ
مقالات برنامه نویسی
مدت زمان مطالعه : دقیقه
  • 0 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 1258
فهرست
  •  تاریخچه زبان برنامه نویسی اسکرچ
  • اسکرچ چیست؟
  • آشنایی با زبان برنامه نویسی اسکرچ و معنای آن
  • زبان فارسی از زبان های اولیه اسکرچ
  • نحوه دسترسی به اسکرچ
  • سخن پایانی

آشنایی با زبان برنامه نویسی اسکرچ 3

اسکرچ، یک زبان برنامه نویسی تصویری و مناسب برای کودکان است. با پیشرفت تکنولوژی، اهمیت سواد رسانه‌ای و آشنایی با زبان برنامه نویسی اسکرچ، برای همه اقشار جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان افزایش یافته است. از میان زبان های برنامه نویسی مناسب در این رده سنی، اسکرچ به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی کودک و نوجوان شناخته شده است.

 تاریخچه زبان برنامه نویسی اسکرچ

این زبان در سال 2002 توسط دانشگاه MIT ساخته و عرضه گردید. در واقع MIT یک آزمایشگاه رسانه‌ای تحت نظارت “میچل رزنیک” ایجاد شد. البته جالب است بدانید اسکرچ الهام گرفته از زبان logo بوده و در سال 2003 با عنوان Scratch1 معرفی شد.

یکی از دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی اسکرچ در سراسر جهان، قابلیت تغییر زبان و بلوک های آن به زبان مادری هر کشوری است که در حال حاضر به 70 زبان مختلف ترجمه شده است.

اشنایی با زبان برنامه نویسی اسکرچ

اسکرچ چیست؟

جامعه هدف زبان برنامه نویسی اسکرچ کودکان ۶ تا ۱۶ سال است. کودکان با یادگیری این زبان برنامه نویسی قادر خواهند بود تا بازی‌ها و انیمیشن های دلخواه خود را بسازند. بله درست متوجه شده اید. این زبان با ویژگی بلوکی بودن خود توانسته تا سن برنامه نویسی را کاهش و استعداد کودکان را کشف کند. همچنین اگر آنها در این زمینه علاقه داشته باشند، آینده شغلی آنها از همان سنین پایین مشخص خواهد شد. آیا همچنان به اسکرچ اطمینان پیدا نکرده‌اید؟

اجازه دهید بیشتر به توصیف این زبان بپردازیم. منظور از بلوکی بودن این زبان که در بالا بیان کردیم این است که در Scratch نیاز به تایپ دستورات نیست و تنها با درگ و دراپ کردن (کشیدن و رها کردن ) دستورات که به صورت بلوکی هستند ، کودکان می‌توانند برنامه مورد نظر را خلق کنند.

اما این زبان تنها مورد استفاده کودکان نیست؛ بلکه بزرگسالان نیز که در ابتدای راه هستند و تجربه‌ای در علوم کامپیوتر ندارند، اسکرچ می‌تواند گزینه خوبی برای شروع کار باشد.

 

 

آشنایی با زبان برنامه نویسی اسکرچ و معنای آن

Scratch به معنی خراش دادن است. ابزار های موسیقی dj که با حرکت صفحه های دیسک به عقب و جلو آهنگ هایی مختلف می‌سازند، این تکنیک را خراش دادن یا همان Scratch می‌نامند.این نوع برنامه نویسی نیز به دلیل ترکیب کردن دستورات و ایجاد یک بازی یا برنامه جدید همچون dj عمل می‌کند. به همین دلیل سازندگان این برنامه برای نام گذاری این زبان برنامه نویسی، Scratch را انتخاب کردند.

 

زبان فارسی از زبان های اولیه اسکرچ

اسکرچ در همان نسخه‌ی اول خود یعنی اسکرچ 1، زبان فارسی را قرار داده بود اما آخرین حرف الفبا یعنی “ی” به درستی قابل نمایش نبود که در نسخه های بعدی یعنی اسکرچ 3 حل شد.

آشنایی با زبان برنامه نویسی اسکرچ

 

نحوه دسترسی به اسکرچ

برای Scratch دو نسخه آنلاین و قابل نصب موجود است. نسخه نصبی آن را می‌توان در سیستم های عامل متخلفی از جمله ویندوز و مک و حتی اندروید مورد استفاده قرار داد. نسخه آنلاین نیز با مراجعه به سایت scratch.mit.edu که سایت رسمی اسکرچ است، به محیط برنامه نویسی آن دسترسی یابید.

 

سخن پایانی

زبان اسکرچ که به صورت تصویری و بلاکی با امکاناتی همچون، زبان فارسی رایگان و قابل فهم برای کودکان، قابل نصب بر روی سیستم های مختلف و… از بهترین زبان های برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان به شمار می‌رود. این زبان نه تنها برای کودکان بلکه برای افراد علاقه مند به برنامه نویسی در رده های سنی مختلف توصیه می‌شود. چرا که برنامه نویسی را به بیانی ساده و آسان شروع می‌کند.

 

سوالات متداول:

اسکرچ یا زبان اسکرچ چیست؟

اسکرچ یک زبان برنامه نویسی تصویری است که توسط آزمایشگاه MIT با هدف تسهیل در آموزش برنامه نویسی به کودکان، نوجوانان و مبتدیان ارایه شد.

آیا اسکرچ در گوشی های همراه نصب می‌شود؟

اسکرچ از آن دست برنامه هایی هست که علاوه بر نسخه ویندوز و مک، نسخه اندروید را نیز دارد ولی در اندروید با مشکلاتی رو به رو است.

 

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

مدیر سایت

نویسنده

مدیر سایت

دیدگاه ها
0 دیدگاه