5 دلیل یادگیری برنامه نویسی برای کودکان

دلیل یادگیری برنامه نویسی
کودکان و نوجوانان
مدت زمان مطالعه : دقیقه
  • 0 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 1870
فهرست
  • همسو شدن با تکنولوژی
  • کسب درآمد در نوجوانی
  • بهبود و تقویت هوش هشتگانه
  •  فرار از بی سوادی با یادگیری برنامه نویسی
  •  افزایش توانایی مدیریت در بزرگسالی
  • برنامه‌ نویسی در کودکی عملکرد دانشگاهی را بهبود می‌­دهد
  • ایجاد مهارت­‌های نرم با برنامه‌­ نویسی در کودکی
  •  برنامه‌ نویسی راهی شیرین برای اشنایی کودکان با کامپیوتر
  • سخن پایانی

5 دلیل یادگیری برنامه نویسی برای کودکان

امروزه ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که تکنولوژی روز به روز پیشرفت می‌کند. با این سرعت تا چند سال آینده اکثر کارها را باید با کامپیوتر و برنامه‌های کامپیوتری انجام دهیم. در این مقاله میخواهیم دلیل یادگیری برنامه نویسی برای کودکان را شرح دهیم. پس بهتر است از همین زمان فرزندانمان را با این فضا آشنا کنیم. البته که نباید فرزندان خود را به این کار وادار کنیم اما باید با آنها صحبت کنیم که حتی اگر در حد مبتدی و آشنایی ساده هم که شده باشد، باید آنها را با این فضا آشنا کنیم.

شاید فرزندانمان زیاد به این فضا علاقه نشان ندهند اما خب ما مثلاً درسی مثل درس فارسی را از دبستان می‌آموزیم؛ حتی شاید علاقه‌ای هم به آن نداشته باشیم اما این باعث می‌شود ما در گفت‌وگوهای روزانه از آن استفاده کنیم و جملاتی زیبا و قابل درک بگوییم. بعد از مدت‌ها به این نتیجه می‌رسیم که شاید پیش از آن به این رشته علاقه‌ای نداشتیم ولی به مرور زمان کاربردهای آن را در زندگی متوجه می‌شویم. یادگیری برنامه نویسی نیز همین گونه است. شاید در ابتدا علاقه‌ای به یادگیری برنامه نویسی نداشته باشیم اما بعد از گذشت زمان متوجه شده و به کاربردهای آن پی می‌بریم.

حال برای شما این سؤال پیش می‌آید “چرا باید از سنین کم برنامه‌ نویسی را شروع کنیم؟” چند جواب متفاوت می‌توانیم به این سوال بدهیم تا شما را قانع کنیم. البته که برای قانع کردنتان شاید یکی از جواب‌ها نیز کافی باشد. پس با ما همراه باشید تا چند دلیل یادگیری برنامه نویسی به کودکان را در این مقاله بیان کنیم.

همسو شدن با تکنولوژی

امروزه دنیای فناوری با سرعتی در حال پیشرفت است که اگر کمی درنگ کنیم از آن عقب می‌مانیم. ما باید از کودکی این کار را شروع کنیم تا در سنین نوجوانی راحت‌تر و سریع‌تر بتوانیم به یک برنامه‌ نویس ماهر تبدیل شویم یا حداقل از تکنولوژی و پیشرفت علم جا نمانیم. اگر بخواهیم یادگیری برنامه نویسی را از نوجوانی یا دانشگاه شروع کنیم تا در اواسط جوانی به خواسته‌مان برسیم دو مشکل بزرگ به وجود می‌آید:

1-این کار برایمان کمی دشوار است. 2- شاید ما بتوانیم در این کار موفق شویم اما به‌هرحال نصف جوانی‌مان رفته و نسبت به کسی که از سنین پایین‌تر شروع به کار کرده بسیار عقب خواهیم بود. پس بهترین کار این است که از همان طفولیت شروع به یادگیری برنامه نویسی کنیم تا بتوانیم بیشترین بهره را از آن ببریم.

 

کسب درآمد در نوجوانی

شاید بگویید که خب ما به سراغ هر کاری برویم در آینده می‌توانیم از آن پول در بیاوریم. باید به شما بگویم که خیر این طور نیست. امروزه در خیلی از مشاغل افراد متخصص به حد کافی وجود دارند و دیگر نیازی به شخص دیگری نیست اما در برنامه‌ نویسی به علت اینکه این رشته نسبت به بقیه رشته‌ها کمی تازه‌تر است کار بیشتری در آن وجود دارد و کمتر کسی پیدا می‌شود که برنامه نویسی بیکار باشد.

حتی اگر جای مناسبی هم برای کار پیدا نکنید، می‌توانید خودتان برنامه‌های کاربردی یا بازی‌ های متنوعی بسازید و آنها را در جاهای مختلف به اشتراک بگذارید. البته مطمئن باشید در آینده‌ای نزدیک شرکت‌ها، نهادها و سازمان‌های مختلف نیازشان به یک برنامه‌ نویس خوب چند برابر می‌شود.

کسب درآمد در نوجوانی

بهبود و تقویت هوش هشتگانه

برنامه‌ نویسی باعث می‌شود که هم‌زمان ذهن و دست ما کار کنند و باهم هماهنگ شوند. همین امر باعث می‌شود که خود به‌ خود هوش هشتگانه ما تقویت شوند. درضمن برنامه‌ نویسی به صورت غیرمستقیم باعث می‌شود ما در مورد مسائل منطقی‌تر فکر کرده و حل آنها برایمان راحت‌تر باشد. می‌پرسید چطوری ؟

الآن براتون میگم: ببینید گفتیم که برنامه‌ نویسی باعث افزایش هوش‌های هشتگانه می‌شود. یکی از این هوش‌ها، هوش ریاضی یا همان هوش منطقی است. فکر می‌کنم موضوع برایتان واضح شد. رشد و تقویت این قسمت از هوش باعث می‌شود نه تنها ما مسائل را راحت‌تر درک کرده، بلکه سریع‌تر آن را حل کنیم. به همین ترتیب هوش‌های دیگر هم به روش‌های دیگر تقویت شده و در آینده به ما کمک بسیاری می‌کنند. در ضمن اگر در مورد هوش هشتگانه اطلاعات زیادی ندارید، می‌توانید مقاله هوش هشتگانه چیست و مقاله هوش منطقی ریاضی چیست را مطالعه کنید.

برنامه نویسی و هوش هشت گانه

 فرار از بی سوادی با یادگیری برنامه نویسی

در چند سال گذشته و حتی در همین روزها، اگر کسی زبان انگلیسی که زبان بین المللی است، را بلد نباشد، یک فرد بی‌سواد محسوب می‌شود. اهمیت یادگیری برنامه نویسی در دهه کنونی و دهه‌های آینده نیز به همین گونه است. برنامه نویسی دانشی است که روز به روز در هر رشته‌ای و هر شغلی بیشتر و بیشتر اهمیت می‌یابد. می‌توان به طور قاطع گفت دلیل یادگیری برنامه نویسی در سن کم، همین مورد فوق است.

ریشل میسینگ سازنده اسکرچ معتقد است: در قرن بیست و یکم هر کودکی که علم برنامه‌ نویسی را بلد نباشد، بی‌سواد محسوب می‌شود! شاید بسیاری از مردم این حرف آقای میسینگ رو قبول نداشته باشند ولی در آینده‌ای نه چندان دور عده‌ی زیادی این حرف را قبول می‌کنند. اما چرا اگر کسی با برنامه‌ نویسی آشنا و این علم را نیاموزد، بی‌سواد حساب می‌شود؟

جواب بسیار ساده است! تصور کنید فردی با زبان انگلیسی چندان آشنا نیست؛ از طرفی با برنامه ها و اپلیکیشن هایی سر و کار دارد که به کاملا به زبان انگلیسی هستند و چاره ای جز کار با آن را ندارد. اینجاست که او به مشکل بر می‌خورد. همین مشکل در چند سال اینده برای افرادی که در امور کامپیوتری به ویژه برنامه‌ نویسی سررشته ای ندارند، پیش می‌آید. البته که این مسئله برای ما به وجود نمی‌آید چراکه ما برنامه‌ نویسی بلدیم 😎😎.

 افزایش توانایی مدیریت در بزرگسالی

شاید بگویید این دو مطلب چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ اکنون به توضیح آن می‌پردازیم. زمانی که ما در کودکی مسئول پروژه‌ی انیمیشن سازی یا نوشتن بازی شویم و آن را مدیریت کنیم، قادر خواهیم بود در آینده نیز مسئولیت یک پروژه مهم را بر عهده بگیریم. به مرور زمانی که در این کار رشد کنیم، وارد گروه‌های برنامه‌ نویسی شده و کار گروهی انجام می‌دهیم. حال اگر خود مدیریت آن گروه را برعهده بگیریم و بتوانیم گروه را به خوبی مدیریت کنیم، قطعا در آینده نیز می‌توانیم یک شرکت را رهبری کرده و به مدیر موفقی تبدیل شویم.

برنامه نویسی و موفقیت در مدیریت

برنامه‌ نویسی در کودکی عملکرد دانشگاهی را بهبود می‌­دهد

برنامه‌ نویسی در کودکی باعث رشد ۴ فاکتور مهم در کودکان می‌شود از جمله:

  1. ریاضی : برنامه ­‌نویسی به کودکان کمک می‌­کند تا مفاهیم ذهنی و انتزاعی را تجسم کنند، به آن­‌ها اجازه می‌­دهد تا از ریاضی در موقعیت­‌های موجود در دنیای واقعی استفاده کرده و یادگیری و به کارگیری ریاضی را به کاری سرگرم‌­کننده و خلاق تبدیل کنند.
  2. نوشتن: کودکانی که برنامه‌­ نویسی می­‌کنند ارزش قسمت‌­بندی و برنامه­‌ریزی را متوجه می‌­شوند و این خود باعث بهبود مهارت نوشتن می­‌شود.
  3. خلاقیت: هنگامی که کودکان  برنامه­‌ نویسی میکنند، کودکان از طریق آزمایش یاد می­‌گیرند و مغز خود را تقویت می‌کنند، برنامه­‌ نویسی به کودک اجازه می­‌دهد تا خلاقیت خود را در آغوش کشد.
  4. اعتماد به نفس: والدین با ذوق خاصی پیشرفت و بهبود اعتماد به نفس فرزندانشان را در هنگام یادگیری حل مسئله با کمک برنامه ­‌نویسی گزارش می‌­دهند.

ایجاد مهارت­‌های نرم با برنامه‌­ نویسی در کودکی

مهارت های نرم به مهارت‌های غیرفنی گفته می‌شود که بر چگونگی کار شما تأثیر دارد و شامل نحوه تعامل شما با همکارانتان، چگونگی حل مسائل و روش مدیریت کارها می‌شود.  برنامه‌ نویسی در یجاد و رشد این مهارتها خیلی کمک می‌کند. بعضی از این مهارت‌ها را اینگونه تقویت می‌کنند:

  1.  تمرکز و سازمان‌­دهی: با حرکت کودکان به سمت نوشتن برنامه­‌های پیچیده‌­تر، آن‌ها به طور طبیعی تمرکز و سازمان‌دهی را نیز فرا می‌گیرد.
  2. انعطاف‌­پذیری: اشکال­‌زدایی همراه با برنامه‌ ­نویسی می‌­آید و هیچ چیز بهتر از کار کردن همراه با چالش‌­ها برای ایجاد پشتکار و انعطاف­‌پذیری وجود ندارد.
  3. ارتباطات: برنامه­‌ نویسی ارتباط منطقی را آموزش می­‌دهد و باعث تقویت مهارت­‌های گفتاری و نوشتاری نیز می‌­شود. در واقع یادگیری برنامه­‌ نویسی به معنای یادگیری یک زبان جدید است!

 برنامه‌ نویسی راهی شیرین برای اشنایی کودکان با کامپیوتر

بعضی از والدین بچه‌ها را بوسیله بازی‌های کامپیوتری مختلف ، با کامپیوتر اشنا می‌کنند. این حرکت، حرکت خوبی است اما اگر پدر و مادر نتوانند آنها را کنترل کنند و خدایی نکرده کودکانشان به بازی‌های کامپیوتری معتاد شوند باید چکنیم؟

آن موقع جدایی کودکان از بازی و کامپیوتر مشکل می‌شود. خب در این موقعیت پدر و مادر دنبال راه‌حل مناسبی میگردند. بعضی موفق می‎شوند. ولی بعضی از والدین نمی‌توانند فرزندشان را از بازی جدا کنند. یک راه‌حل ساده واسان وجود دارد که اصلا این اتفاق هم رخ ندهد و آن این است که در کنار بازی کودکان را با برنامه نویسی هم اشنا کنیم. این کار باعث میشود با یک تیر دونشان بزنیم ، هم کودک سرگرم ‌میشود و هم اینکه متوجه می‌شود کامپیوتر فقط برای بازی کردن نیست و می‌تواند بازی‌های مفیدی بسازد و همچنین با فضای کامپیوتر هم اشنا می‌شود.

سخن پایانی

از نگاه کلی یادگیری برنامه نویسی در سن پایین می‌تواند کمک بسیاری به ما در کسب مهارت و دست ورزی ‌کند. حتی اگر به این کار علاقه نشان دهیم و به سمتش برویم، می‌توانیم در آینده با استفاده از آن کسب درامد کنیم. جدا از قضیه‌ی کسب درامد این کار باعث می‌شود که ما بتوانیم اوقات‌ فراغت خود را با یک کار مفید پر کنیم و خود را سرگرم کارهای بیهوده نکنیم.

البته که نمی‌توان دلیل یادگیری برنامه‌ نویسی را صرفا برای پر کردن اوقات‌ فراغت اطلاق کرد؛ امروزه کشورهای پیشرفته جهان در مدارس‌شان از دوران ابتدایی کلاس‌های برنامه‌ نویسی را برای دانش‌ آموزان خود برگزار می‌کنند. بدون شک آنها نیازی را در آینده احساس کرده‌اند که یادگیری برنامه نویسی را از دبستان برای کودکان خود در اولویت قرار داده‌اند. لذا ما نیز یادگیری برنامه‌ نویسی را از کودکی آغاز می‌کنیم تا از آنها و دنیای تکنولوژی عقب نمانیم.

سوالات متداول:

برنامه نویسی چیست؟

فرآیندی که باعث برقراری ارتباط انسان با کامپیوتر شده و آن را به ترتیب اجرا کند، برنامه نویسی می‌گویند.

چرا باید کودکان برنامه نویسی یاد بگیرند؟

عصر دیجیتال هر روز در حال پیشرفت است و ما برای زندگی آسان بایستی با موج پیشرفت تکنولوژی که همان برنامه نویسی است، همراه شویم. چه بهتر که از کودکی تکنیک های برنامه نویسی را یاد بگیریم تا بتوانیم خودمان را با عصر حال و آینده همگام بسازیم.

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

مدیر سایت

نویسنده

مدیر سایت

دیدگاه ها
0 دیدگاه