بزرگترین برنامه نویس های جهان چه کسانی هستند؟

بزرگترین برنامه نویس های جهان
مقالات برنامه نویسی
مدت زمان مطالعه : دقیقه
  • 0 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 3135
فهرست
  • چه کسانی بزرگترین برنامه نویس های جهان هستند؟
  • سخن پایانی

بزرگترین برنامه نویس های جهان چه کسانی هستند؟

از زمان ایجاد اولین زبان‌های برنامه نویسی تا بروز تکنولوژی‌ های جدیدی که امکان کد زدن را فراهم می‌کردند، برنامه نویسی مسیر طولانی و رو به جلو را طی کرده است. شغلی که در سال‌های اخیر همواره جزئی از پرآمدترین مشاغل جهان بوده است و باعث ایجاد تحولات بسیار زیادی در زندگی ما شده است. بزرگترین برنامه نویس های جهان نقش بسزایی در این تحولات داشته اند.

درحال حاضر در حوزه های مختلفی از کامپیوتر و سیستم های ارتباطی با برنامه ها و نرم افزارهای متعددی تحت سیستم عامل و شبکه کار می کنیم که هر کدام توسط افراد نخبه ای برنامه نویسی و طراحی شده اند. در این مطلب می خواهیم شما را با این افراد نابغه و بهترین و بزرگترین برنامه نویسان جهان آشنا کنیم.

افرادی خبره که در جایی آرام و ساده و در زمان های زیادی که صرف می کرده اند و با نوشتن کد آنها را آفریده‌‌اند. اپلیکیشن‌ها و بازی‌هایی که در حال حاضر و قبلا از آنها استفاده می‌کنید، به خودی خود ایجاد نشده‌اند. گرچه همه چیز بستگی به پلتفرمها و سخت‌افزاری دارد که این اپلیکیشنها روی آن اجرا می شوند.

و حتی وب و تمام اینترنت هم در این میان نقش بسزایی دارند. این نکته را نیز هرگز نباید فراموش کرد، زبانهای برنامه نویسی مورد استفاده برنامه نویسان برای خلق این مصنوعات هم در ابتدا توسط افراد دیگری نوشته شده‌اند.

در این متن قصد داریم به معرفی تعدادی از بزرگترین برنامه نویس های جهان و اهمیت یادگیری برنامه نویسی از نظر بزرگان بپردازیم چرا که این دنیای ماشینی عجیب‌وغریب توانسته دنیای انسان‌ها را کاملاً تحت تأثیر خود قرار بدهد و به ما در گسترش اهداف و تفکرات مان ساری کند.

چه کسانی بزرگترین برنامه نویس های جهان هستند؟

لینوس توروالدز

لینوس توروالدز از بزرگترین برنامه نویس های جهان

یکی از بزرگترین برنامه نویس های جهان (لینوس توروالدرز) است.خالق لینوکس است. سیستم عامل رایگانی که در یکی از اتاقهای خوابگاه دانشگاه هیلسینکی خلق شد. امروزه، لینوکس سیستم عامل منتخب دیتاسنترها، سوپرکامپیوترها و مزارع سرور عظیم دنیا است و البته ارتش عظیمی از هواخواهان متخصص را در پشت سر خود دارد.

و البته توروالدز بخاطر زبان تند و تیزش هم شهره خاص و عام است.

سر تیم برنرز لی

سر تیم برنرز لی از مشهورترین و بزرگترین برنامه نویس های جهان

یکی اربزرگترین برنامه نویس های جهان و تنها غول حاضر در این لیست است . او تنها غول حال حاضر است که توانسته نشان شوالیه را از دست ملکه الیزابت دریافت کند. او پروتکل انتقال ابرمتن  HTTP  را ابداع کرد. وب جهان گستر «  www »،World Wide Web  هم براساس این تکنولوژی ساخته شده است.

در حقیقت او را باید پدر اینترنت نامید و سرتیم پدر اینترنت ایران است. این فرد امروز رهبر اتحاد اینترنت ارزان نام گرفته است. او سعی می کند که اینترنت پرسرعت را بسیار ارزان در اختیار عموم افراد قرار دهد.

برنرز لی این روزها رهبری «اتحاد برای اینترنت ارزان» را بر عهده دارد. سازمانی غیر انتفاعی که توسط غولهایی چون گوگل، فیسبوک و مایکروسافت حمایت می‌شود و سعی می کند دسترسی به اینترنت پرسرعت را با قیمتی ارزان در اختیار تمام مردم جهان قرار دهد.

دانلد کنوت

دانلد کنوت از بزرگترین برنامه نویس های جهان در تحلیل الگوریتم

یکی از بزرگترین برنامه نویس های جهان و از دانشمندانی است که به لطف تحقیقات و مطالعات دانشگاهی وسیع در زمینه علوم کامپیوتر، اکنون عنوان «پدر تحلیل الگوریتم‌ها» را از آن خود کرده است.

دالندکنوت از دانشمندانی است که از طریق تحقیق و همینطور مطالعات بسیار وسیعی که داشته است یک سری الگوریتم های بسیار عجیب خلق کند. هر چیزی که در دنیای اینترنت می بینید به لطف این فرد صورت گرفته است.هر چیزی در دنیای اینترنت، از الگوریتم فید اخبار فیسبوک تا پیشنهادات آمازون به نوعی مدیون کارهای این مرد هستند.

او هم اکنون ۷۷ سال دارد و هنوز هم در حال نوشتن مجموعه کتابهای دنباله‌داری به اسم « هنر برنامه نویسی کامپیوتر»است. این کتاب ارزش خواندن را دارد. که آخرین جلد آنها در سال ۲۰۱۱ منتشر شده است.

دالند کنوت از اساتید افتخاری در دانشگاه استنفورد است.

برندان ایچ

برندان ایچ از بزرگترین برنامه نویس های جهان در توسعه اپ

یکی ار بزرگترین برنامه نوسان جهان برندان ایچ مخترع “جاوا اسکریپت” است. این زبان برنامه نویسی به طور پایه یک استاندارد علمی برای توسعه اپلیکیشنهای تحت وب است.

به تازگی برندان ایچ تبدیل به مرجع بحث و جدالهای فراوان شده است: اندکی پس از آنکه به عنوان مدیرعامل موزیلا انتخاب شده (شرکت سازنده مرورگر اینترنتی فایرفاکس) وی جمع‌آوری کمک‌های مالی برای NOM را آغاز کرد.

این گروه حامی ازدواج همجنس‌گرایان در ایالت کالیفرنیای آمریکا است. البته پس از حواشی ایجاد شده، وی از این سازمان جدا شد.

سلیمان هایکز

سلیمان هایکز از بزرگترین برنامه نویسان جهان در زمینه داکر

یکی ار بزرگترین برنامه نوسان جهان و بنیانگذار داکر است. یک تکنولوژی فوق‌العاده جذاب که توسعه‌دهندگان و برنامه نویسان به آن علاقه زیادی دارند. زیرا به آنها این اجازه را می‌دهد کدهای‌شان را یک بار نوشته و سپس در هر سیستمی به اجرای آنها بپردازند.

داکر به عنوان یکی از برنامه نویسان جهان در حقیقت یک پروژه جنبی در شرکتی با نام دات‌کلود بود. اما هنگامی که این پلتفرم ارائه شد، شرکت از حمایت آن دست برداشت. داکر در حال حاضر بیش از یک میلیارد دلار ارزش گذاری می‌شود.

مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ از بزرگترین برنامه نویسان جهان که خالق سایت فیس بوک

یکی از بزرگترین برنامه نویسان جهان مارک زاکربرگ است و او نیز فیسبوک را در اتاق خوابگاه دانشگاه هاروارد خلق کرد. امروزه فیسبوک مشهور با شعار«سریع حرکت کن و همه‌چیز را بشکن»مشغول توسعه فرهنگ استارت‌آپ در سراسر دنیا است. مارک زاکربرگ توانست در خوابگاه اتاق خواب خود فیسبوک را خلق کند. این محیط دارای شعار مخصوص «سریع حرکت کن و همه چیز را بشکن »است.

فلسفه و جهان بینی این فرد توانست ارتباطات جهانی را گسترش دهد.

دیوید هاینمیر هانسن

دیوید هاینمیر هانسن

دیوید هاینمیر هانسن  یکی ار بزرگترین برنامه نوسان جهان  است و برنامه نویس دانمارکی که چارچوب نرم‌افزاری وب روبی آن ریلز را ایجاد کرد. و او خالق Ruby on Rails است روبی آن ریلز برگرفته از پروژهی بیس‌کمپ توسط دیوید هاینمیر هانسن بود که ابتدا یک ابزار مدیریت پروژه توسط شرکت signals  که حالا تبدیل به یک شرکت تولید نرم‌افزارهای وب شده است، بود.

در ژوئیه سال ۲۰۰۴، هاینمیر هانسن، ریلز را به عنوان یک نرم‌افزار آزاد و متن‌باز منتشر کرد. اما تا فوریه سال ۲۰۰۵ حقوق انتشار آن را به اشتراک نگذاشت. در سال ۲۰۰۶، این چارچوب به مرحله‌ای رسید که شرکت اپل اعلام کرد که در سال ۲۰۰۷ روبی آن ریلز به عنوان یک چارچوب پیش‌فرض در سیستم‌عامل مک اواس نسخه ۱۰٫۵ قرار خواهد گرفت.

یک فریم ورک برنامه نویسی تحت وب فوق‌العاده محبوب که در سال ۲۰۰۵ جایزه “هکر سال” گوگل را نصیب وی کرد.

هانسن همچنین عاشق اتومبیل‌سواری است و حتی سال ۲۰۱۲ در مسابقه ۲۴ ساعته لو مان فرانسه هم شرکت کرده است. در سال ۲۰۱۴ هم طی یک مسابقه در کلاس مربوط به خود نفر اول شد.

ریچارد استالمن

ریچارد استالمن از بزرگترین برنامه نویسان جهان خالق نرم افزار آزاد

یکی ار بزرگترین برنامه نوسان جهان ریچارد استالمن است او از دهه ۸۰ میلادی مشغول مبارزه برای نرم‌افزارهای آزاد است و تا کنون چندیدن پروژه موفق در زمینه عرضه برنامه ها و ابزارهایی دارد که متعلق به هیچ شخص یا شرکتی نیستند.

شاید بیشترین شهرت استالمن به دلیل ارائه ایده «کپی‌لفت» بود. وی می گوید که ایده قانون کپی‌رایت می‌تواند برای اطمینان از باقی ماندن نرم‌افزارها تحت قانون مالکیت عمومی مورد استفاده قرار گیرد.

درست مانند ایده مفهومی جنبش بازمتن است که موجب ایجاد تکنولوژی‌های جذابی چون داکر، لینوکس، هادوپ، اسپارک و … شده است.

وی در سال ۱۹۸۵ بنیاد نرم افزار آزاد را پایه گذاری کرد و به صورت داوطلب ریاست آن را بر عهده گرفت.سیستم عامل گنو/ لینوکس که توسط او ساخته و طراحی شده بود نیز در رایانه بسیار استفاده می شد.

در حال حاضر نیز در تعداد زیادی از فرشگاه ها به صورت پیش فرض بر روی دستگاه ها نصب می شود. البته در این میان بسیاری از از توزیع کنندگان تفکرات او را نادیده می گیرند و از نرم افزارهای غیر آزاد در آن استفاده کردند که باعث ایجاد نظریه های نادرستی علیه آن شد.

به خاطر همین بود که ریچارد استالمن در دهه ۹۰ میلادی وقت زیادی را صرف دفاع از آن کرد.

از جمله جوایز و افتخارات استالمن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جایزه گریس موری هاپر در سال ۱۹۹۰

دکترای افتخاری از بنیاد تکنولوژی رویال در سال ۱۹۹۶

دکترای افتخاری از دانشگاه گلاسگو در سال ۲۰۰۱

جایزه بنیاد pistoletto در سال ۲۰۰۵

دکترای افتخاری از دانشگاه پاویا در سال ۲۰۰۷

دکترای افتخاری از دانشگاه لیکهد در رشته علود در سال ۲۰۰۹

چندین جایزه و دکترای افتخاری دیگرکه نصیب خود کرد.

برام کوهن

برام کوهن از بزرگترین برنامه نویسان جهان خالق بیت تورنت

یکی ار بزرگترین برنامه نوسان جهان برام کوهن است او در سال ۲۰۰۱ پروتکل بیت‌تورنت را ابداع کرد. این پروتکل جهشی جدید در دسترسی کاربران به دانلود سریعتر فایلهای بسیار حجیم بود. به این صورت که آنها را به قطعات کوچکتر می‌شکند و همه قطعات را به صورت همزمان از منابع مختلف دریافت می‌کند.

سرویسی که با شکستن فایل‌های سنگین به دسته‌ای از فایل‌های کوچک‌تر امکان دانلود همزمان آن‌ها را ایجاد می کند. بیت تورنت حالا با داشتن حدود ۲۵۰ میلیون کاربر در سراسر دنیا بسیار معمول است. سرعت بالای بیت تورنت برای دانلود موسیقی، ویدیو  و بازی این سرویس را تبدیل به سرویسی متداول در دنیا کرده است.

بیت تورنت به شکل مهیبی در بین کاربران جا پیدا کرد و پیش‌بینی می‌شود بیش از ربع میلیارد کاربر در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند. سال گذشته تام یورک از گروه موسیقی رادیوهد، آلبوم جدیدش را به صورت اختصاصی روی بیت تورنت منتشر کرد.

با گذشت زمان ماهیت ناشناسی در بیت تورنت و سرعت دانلود زیاد شده و آن باعث شده که به فرمتی معمول و مشهور برای دانلود غیرقانونی فیلم، موسیقی، کتاب یا بازی تبدیل شود.

جیمز گاسلینگ

جیمز گاسلینگ از بزرگترین برنامه نویس های جهان که بنیان‌گذار زبان برنامه نویسی جاوا

یکی از بزرگترین برنامه نویس های جهان جیمز آرتور گاسلینگ است او دانشمندان کامپیوتر و زاده کانادا است. او به عنوان «پدر زبان برنامه نویسی جاوا » شناخته می‌شود. او جاوا را زمانی که در شرکت Sun Microsystems کار می‌کرد خلق نمود.

جاوا از زبانهای برنامه نویسی سطح بالا و بسیار قدرتمندی است که ساختار خود را از C و ++C گرفته ‌است اما با امکاناتی کمتر و توابعی ساده‌ترتشکیل شده است. این زبان از امنیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد و در آمریکا طرفداران زیادی دارد. او ماشین مجازی جاوا را نیز خود نوشت.

یکی دیگر از بزرگترین برنامه نویسان جهان، مخترع جاوا است. این زبان به همراه جاوااسکریپت توانسته به محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی دنیا تبدیل شود. البته این دو برنامه چندان شبیه هم نیستند و تنها نامهایشان با هم نزدیکی دارند.

جیمز گاسلینگ زمانی که مشغول همکاری با سان میکروسیستمز بود، موفق شد جاوا را پایه گذاری کند. سان یکی از شرکتهای پیشرو در تکنولوژی است که سال ۲۰۱۰ توسط اوراکل خریداری شد.

پس از این معامله، وی شرکت را ترک کرد و به یکی از بزرگترین منتقدان اوراکل تبدیل شد. از آن زمان، او ۵ ماه به همکاری با گوگل پرداخت و پس از آن به استارت‌آپ لیکوید روبوتیکز ملحق شد.

بیارنه استراس تروپ

بیارنه استراس تروپ از بزرگترین برنامه نویسان جهان خالق علوم کامپیوتر

یکی ار بزرگترین برنامه نوسان جهان بیارنه استراس تروپ  (زاده ۳۰ دسامبر ۱۹۵۰ در دانمارک) دانشمند علوم کامپیوتراست او بیشتر به‌خاطر ایجاد و توسعه زبان سی‌پلاس‌پلاس به‌ شهرت رسید.

بیارنه استراس تروپ دانشمند دانمارکی است که در سال ۱۹۷۸ زبان برنامه نویسی ++C را اختراع کرد. او زبان سی «ابداع توسط دنیس ریتچی» را در اختیار گرفت و برخی امکانات تازه را به آن افزود تا آن را برای تعداد بیشتری از کاربران قابل استفاده بسازد.

وی همچنان تمام وقت مشغول کار است: او صاحب صندلی علوم کامپیوتر در کالج مهندسی دانشگاه A&M تگزاس است و همچنین استاد مطرح دانشگاه کلمبیا به حساب می‌آید. و البته در شرکت آمریکایی Morgan Stanley هم مشغول به کار است.

وی همچنین کتاب استانداردی برای زبان سی پلاس پلاس تحت عنوان The C++ Programming Language نوشت، که هم‌اکنون در ویرایش ۴ قرار دارد . متن کتاب ۲ بار ویرایش شده و بازتاب‌دهنده تحولات زبان و کارهای کمیته استانداردسازی زبان است.

جان کارمک

جان کارمک از بزرگترین برنامه نویسان جهان برنامه نویسی

جان کارمک یکی دیگر از یکی ار بزرگترین برنامه نوسان جهان کامپیوتراست او برنامه‌نویس بازی ویدئویی، و مهندس هوافضا اهل آمریکا و بنیان‌گذار شرکت بازی‌سازی اید سافت‌ویر است. این شرکت شهرت جهانی خود را مدیون خلق بازی Doom است. البته نباید از خاطر برد که تکنیکها و حقه‌های گرافیکی ابداعی وی همچنان در پروژه های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کارمک برنامه‌نویس اصلی بازی‌های است که  سافت‌ویر از جمله فرمانده کین, ولفنشتاین سه‌ بعدی، دوم، سری بازی‌های لرزش، و دنباله‌های آن‌ها بود.

یکی دیگر از بزرگترین برنامه نویسان از موسسان id Software است. وی به عنوان مدیر ارشد تکنولوژی در شرکت تجهیزات واقعیت مجازی Oculus VR یکی از زیرمجموعه‌های فیسبوک مشغول به کار است و دانش گرافیکی خود را برای خلق نسل بعدی هدستهای واقعیت مجازی به خدمت گرفته است.

جان کارمک، برنامه نویس افسانه ای و سازنده عناوینی مانند Doom, Quick   و … است ، در ابتدای سال جاری میلادی نیز رئیس اسندیویی Id Software یعنی Todd Hollenshead که نیز خودش تاسیس کرده بود را رسما ترک کرد.

سخن پایانی

بزرگترین برنامه نویسان جهان، با تلاش، استعداد و پشتکار خود توانستند موفق شوند و به عنوان نمونه‌های برجسته در حوزه برنامه نویسی به یادگار بمانند. این برنامه‌نویسان با تلاش و پشتکار خود توانستند ایده‌های خلاقانه خود را به واقعیت تبدیل کرده و صنعت فناوری را بهبود ببخشند.
بزرگترین برنامه نویسان جهان، با تلاش، استعداد و پشتکار خود توانستند در صنعت فناوری موفق شوند. آن‌ها نمونه‌ای الگوبرداری شده از این است که با تلاش و پشتکار می‌توان به هر هدفی دست یافت.

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

مدیر سایت

نویسنده

مدیر سایت

دیدگاه ها
0 دیدگاه