بازار کار برنامه نویسان در ایران چگونه است؟ + ۵ مهارت

مقالات برنامه نویسی
مدت زمان مطالعه : دقیقه
  • 0 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 685
فهرست
  • بازار کار برنامه نویسی در ایران
  • وظایف یک برنامه نویس
  • بازار کار برنامه نویس چگونه است؟
  • مهارت های ضروری برای ورود به بازار کار برنامه نویسی
  • بازار کار و فرصت شغلی برنامه نویس
  • درآمد برنامه نویس
  • پردرآمدترین زبان برنامه نویسی در ایران
  • سخن پایانی

بازار کار برنامه نویسان در ایران چگونه است؟ + ۵ مهارت

برنامه نویسی رایانه ای همان فرآیند طراحی و ساخت یک برنامه رایانه ای اجراپذیر برای انجام یک عمل خاص است که شامل عمل هایی مانند: تحلیل، ایجاد الگوریتم ها، مصرف منابع و پیاده سازی آن الگوریتم ها به یک زبان برنامه نویسی انتخاب شده است که معمولا به آن کدگذاری گفته می شود.

بازار کار برنامه نویسی در ایران، همانند سایر کشورهای جهان روزبه روز در حال گسترش است. برنامه نویسی حرفه ای، یکی از پردرآمد ترین مشاغل مرتبط با فناوری در دنیای امروز می باشد. مهارت های ویژه ای مثل توسعه اپلیکیشن موبایل یا برنامه ریزی منابع سازمان (EPR) می توانند حقوق برنامه نویس را بالاتر ببرند و فرصت های شغلی مناسب او را نیز افزایش دهند.

به طور کلی می توان پیش بینی کرد که آینده برنامه نویسی در ایران و جهان از نظر درآمدی بسیار روشن است. روزانه تعداد زیادی آگهی استخدام برنامه نویس در سایت های استخدامی منتشر میگردد. در این مقاله می‌خواهیم ضمن بیان اهمیت برنامه نویسی و بازار کار پررونق آن، پر درآمدترین مشاغلی را که برنامه نویسان می‌توانند در آن‌ها استخدام شوند، نام ببریم.

بازار کار برنامه نویسی در ایران

بازار کار برنامه نویسی در ایران

برنامه نویسی را میتوان یک شغل جدید دانست. این حرفه به اندازه ای جدید است که برخی حتی اطلاعات درستی درباره آن ندارند و نمی‌دانند برنامه نویسی چیست.

 برنامه نویسی را می‌توان به‌صورت خلاصه هنر ارتباط برقرار کردن و صحبت کردن با کامپیوتر دانست.

برنامه‌نویس‌ها با کمک برنامه‌هایی که طراحی و پیاده‌سازی می‌کنند دستورات مختلفی به کامپیوتر می‌دهند و از این ابزار برای حل مسائل و چالش‌های جهان امروز استفاده می‌کنند.

برنامه‌های ریز و درشت کامپیوتری، سایت‌های مختلف، برنامه‌هایی که روی تلفن همراه نصب می‌شوند و … همه توسط برنامه نویسان طراحی و پیاده سازی شده‌اند.

شاید با ارائه این تعریف تا حدودی با اهمیت و جذابیت برنامه نویسی آشنا شده باشید. ممکن است دیدن اسم توسعه‌دهنده یا برنامه‌نویس در میان لیست پردرآمدترین مشاغل شما را به کسب اطلاعات دراین‌باره سوق داده باشد.

اما باید بدانید میزان درآمد یک برنامه نویس تا اندازه زیادی بستگی به دانش او در حوزه برنامه نویسی است. سطح ارشدیت یا senior وjunior  بودن برنامه نویس می‌تواند اختلاف زیادی در میزان حقوق دریافتی او ایجاد کند.

وظایف یک برنامه نویس

وظایف یک برنامه نویس

ازجمله وظایف برنامه نویس در بازار کار برنامه نویسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوشتن و تست کد برنامه‌های جدید

برنامه نویسان رایانه‌ای با توسعه‌دهندگان وبسایت و نرم‌افزار برای نوشتن کد برای برنامه‌های تلفن همراه جدید یا برنامه‌های رایانه‌ای تعامل می‌کنند.

در بعضی موارد، برنامه نویسان ممکن است وظیفه مشابهی با طراحان وب داشته باشند و ظاهر، احساس و عملکرد یک برنامه نرم‌افزاری جدید را ایجاد کنند. نوشتن کد جدید اغلب دارای آزمایش و خطای زیادی است. برنامه نویسان رایانه‌ای دارای تفکر انتقادی قوی و مهارت حل مسئله هستند و از منطق برای حل مسائل پیچیده استفاده می‌کنند.

هر فرد برنامه نویس علاوه بر مهارت‌هایش، وظایفی بر عهده دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

ترجمه طرح‌های برنامه به کد

ترجمه طرح‌های برنامه به کد

برنامه‌نویس‌ها همکاری نزدیکی با مهندسین نرم‌افزار و توسعه‌دهندگانی دارند که برای برنامه‌ها طرح خلق می‌کنندبرنامه نویسان این طرح‌ها و مدل ها را تبدیل به قطعه کدهایی میکنند که کامپیوتر با بکارگیری آن‌ها می‌تواند برنامه‌ها را اجرا کند.

تسلط بر زبان های کامپیوتری

تسلط بر زبان های کامپیوتری

از آنجایی که برنامه‌نویس‌ها بیشتر زمان کاری خود را مشغول نوشتن کد هستند، باید حداقل به یک زبان کامپیوتری مسلط باشند. بیشتر آن ها به طور منظم از زبان های بنیادی مانند c++ java و JavaScript استفاده می‌کنند و بعضی نیز از زبان‌های امروزی تر مانند پایتون (Python)، روبی (Ruby)، و سوئیفت (Swift) استفاده می‌کنند.

کمک گرفتن از کتابخانه‌های کد

ازآنجایی که برنامه‌نویس‌ها به‌طور همزمان صدها یا هزاران خط کد می‌نویسند، معمولاً سعی می‌کنند از روش‌هایی کارآمد برای خلق برنامه‌ها استفاده کنند. اغلب برنامه نویسان برای جلوگیری از نوشتن دوباره برخی از کدها به کتابخانه‌های کد مراجعه می‌کنند که حاوی قطعه کد های رایج هستند.

آزمایش و عیب یابی برنامه ها

آزمایش و عیب یابی برنامه ها

برنامه نویسان بعد از نوشتن کد، برنامه‌های خود را نیز تست می‌کنند تا از کار کردن آنها اطمینان پیدا کنند. اگر آنها خطا و عیبی پیدا کنند، از روش‌های خطایابی برای یافتن و حل مشکلات استفاده می‌کنند.

استفاده از محیط‌های توسعه یک پارچه

استفاده از محیط‌های توسعه یک پارچه

برنامه‌نویس‌ها برای نوشتن و آزمایش در یک محیط استاندارد جهت بهبود بهره‌وری و تمرکز، هنگام کار خود از محیط‌های یکپارچه استفاده می‌کنند. بیشتر گزینه‌های محیط‌های توسعه یکپارچه شامل نمونه‌هایی همچون : ویرایشگرهای کد، کتابخانه‌ها، اشکال یاب های طراحی‌شده برای شناسایی و رفع خطاها و ویژگی‌های مدل‌سازی می‌شود.

بازار کار برنامه نویس چگونه است؟

باوجود رشد روزافزون تکنولوژی و نیاز بالای شرکت‌ها به استفاده از این تکنولوژی‌ها، بازار کار برنامه نویسی نیز رونق زیادی پیداکرده است و روزبه‌روز تعداد شرکت‌هایی که به برنامه نویس نیاز دارند در حال افزایش است.

در سال‌های گذشته تقاضا برای برنامه نویسی در ایران افزایش یافته است و به خصوص افرادی که به زبان تحت وب تسلط داشته باشند، شانس بالایی برای استخدام دارند. همچنین با توجه به رشد صنعت نرم افزار در داخل کشور، انتظار می‌رود این تقاضا روزبه روزهم در حال افزایش باشد.

برنامه نویسی، توسعه وب و نرم افزار به طرق مختلف در زندگی ما نفوذ کرده است و استفاده ما از تلفن همراه و دیگر لوازم دیجیتال بسیار بیشتر از قبل شده است. معماران این عصر فناوری جدید توسعه دهندگان هستند.

مهارت های فردی لازم برای ورود به بازار کار برنامه نویسی

آن‌ها کسانی هستند که اپلیکیشن ها را طراحی می‌کنند، وب سایت‌ها را به وجود می‌آورند و حتی برای زمان سرگرمی ما نیز بازی هایی را برنامه نویسی میکنند. از این رو شرکت های بسیاری نیز به آنها نیاز خواهند داشت و بازار کار برنامه نویسی در ایران را نسبت به دیگر مشاغل می توان روشن‌تر دید و آن را در لیست مشاغل آینده دار قرار داد.

برنامه ‌نویسانی که در بخش دولتی استخدام شده باشند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می‌ کنند. در بخش خصوصی، درآمد برنامه نویس کامپیوتر با توجه به عوامل مختلفی ازجمله میزان تجربه، تخصص، مهارت و نوع توافق صورت گرفته با صاحب پروژه تعیین می‌شود و لذا اعداد و ارقام مختلفی دارد. همچنین برنامه‌ نویسانی که به‌صورت شخصی و دورکاری کار می‌کنند، میزان درآمدشان به تعداد پروژه‌هایی که می‌گیرند بستگی دارد.

این موضوع با نفوذIT  به بخش‌ها و شغل‌های مختلف موجود در ایران ادامه خواهد داشت. بنابراین با رشد و پیشرفت روز افزون آن در آینده نیاز به برنامه نویسان متخصص افزایش می یابد. پس نتیجه خواهیم گرفت که بازار کار برنامه نویس به مهارت و تخصص برنامه نویس بستگی دارد؛ از این رو میتواند متغیر باشد.

مهارت های ضروری برای ورود به بازار کار برنامه نویسی

مهارتهای کلیدی نرم

مهارت‌های کلیدی نرم

مهارت‌های نرم اغلب به‌طور طبیعی به وجود می‌آیند و به برنامه نویسان کامپیوتر اجازه می‌دهد تا به‌طور مؤثر و کارآمد با همکاران خود ارتباط برقرار کرده و مشکلات را حل کنند. برنامه نویسان رایانه از مهارت‌های ارتباطی کتبی و شفاهی، خلاقیت و کنجکاوی و توانایی کار مستقل و تیمی بهره می‌برند.

مهارت های ارتباطی

مهارت های ارتباطی

برنامه نویسان کامپیوتر باید بتوانند مفاهیم پیچیده فنی را برای همکاران خود و افراد کم‌اطلاع در این زمینه توضیح دهند.

چند وظیفه ای

چند وظیفه‌ای

برنامه نویسان رایانه‌ای اغلب روی چندین وظیفه به‌طور همزمان یا بر روی قسمت‌هایی از یک پروژه بزرگ‌تر کار می‌کنند. برنامه نویسان باید اولویت‌های خود را منظم کنند، مشکلات به وجود آمده را حل کنند و همزمان چند وظیفه را انجام دهند

مهارت های سازمانی

مهارت های سازمانی

مهارت‌های سازمانی شامل توانایی تمرکز، اختصاص انرژی ذهنی و جسمی به یک کار و مدیریت کارآمد زمان و مکان است.

 

توجه به جزئیات

توجه به جزئیات

توجه به جزئیات کارایی، کیفیت و مهارت را تسهیل می‌کند. برنامه نویسان کامپیوتر با کد، زبان‌های برنامه نویسی و عملیات نرم افزاری کار می‌کنند.

بازارکار و فرصت شغلی برنامه نویس

بازار کار و فرصت شغلی برنامه نویس

صنعت کامپیوتر و فناوری اطلاعات در جهان رو به رشد می‌باشد و به تبع آن تقاضا برای انواع نرم‌افزارهای کامپیوتری جدید در صنایع مختلف نیز در حال افزایش است.

در کنار این مورد، با توجه به توسعه کامپیوتر و نفوذ آن به داخل تقریباً همه خانواده‌ها، شرکت‌ها و صنایع و همجنین وابستگی بیش از پیش جوامع به این دستاورد بزرگ بشر، حوزه برنامه نویسی کامپیوتر نیز در حال پیشرفت است  است و حوزه های کاری بسیار زیادی را برای آن می‌توان ایجاد کرد.

از کار کردن در واحد فناوری اطلاعات سازمان‌های دولتی تا کار کردن در یک شرکت تولیدکننده محصولات نرم‌افزاری و یا کار کردن به‌صورت پروژه‌ای و شخصی (Freelancing)

مهم ترین عامل در پیدا کردن شغل مناسب در این زمینه، داشتن تجربه، تخصص و تسلط بر تکنولوژی و زبان‌های برنامه‌نویسی روز دنیاست.

بازار کار برنامه نویسی در ایران در سال‌های گذشته میزان استخدام برنامه نویسان کامپیوتر، مخصوصاً آن گروهی که به زبان برنامه نویسی تحت وب تسلط بیشتری داشته‌اند، با نرخ قابل قبولی در حال افزایش بوده است و به دلیل توسعه صنعت نرم افزار در داخل کشور پیش بینی می‌شود این روند همچنان ادامه یابد. البته آمار و اطلاعات دقیقی  از طرف مراجع مربوطه در این خصوص اعلام نگردیده است.

 

درآمد برنامه نویس

طبق آمار و بررسی‌های اخیر، میانگین حقوق برنامه نویس در ایران دوازده میلیون تومان است. حقوق افراد از پنج میلیون تومان (کمترین) تا بیست و هشت میلیون تومان (بیشترین) متغیر است.

این میانگین حقوق ماهیانه شامل مسکن، حمل‌ و نقل و سایز مزایا می‌شود. حقوق توسعه‌دهندگان وب‌سایت و برنامه نویسان در ایران و حتی در دیگر کشورها بر اساس تجربه، مهارت، جنسیت و حتی موقعیت مکانی متغیر است و هر شرکت و کارفرما بنا به توافق خود و برنامه نویس میزان حقوق را مشخص کند.

پر کاربردترین زبان ‌های برنامه ‌نویسی در بازار کار ایران

پردرآمدترین زبان برنامه نویسی در ایران

بر اساس همان نظرسنجی جاوا اسکریپت با حدود ۵۰پرکاربردترین زبان برنامه نویسی در بازار کار ایران می‌باشد و پس از آن زبان‌های SQL و PHP و پایتون با اختلاف ناچیزی از همدیگر در رتبه‌های دوم تا چهارم قرار گرفته‌اند.

زبان برنامه نویسی Java با ۳۳% رتبه پنجم را به خود اختصاص داده و مکان‌های بعدی جدول پر کاربردترین زبان‌های برنامه نویسی در بازار کار ایران به خانواده‌های سی مانند C، سی شارپ و ++C تعلق دارد. در پایین جدول زبان‌های برنامه نویسی سوییفت و Go و متلب همگی با ۴% در کنار هم قرار گرفته‌اند.

برای شروع به کار برنامه نویسی نیز ۴۲% به زبان Python علاقه‌مند بوده و رتبه بعدی علاقه‌مندی به کار با زبان بعدی به برنامه نویسی گو با ۲۶% مربوط است و سپس به ترتیب زبان های برنامه نویسی جاوا، سوییفت و جاوا اسکریپت قرار دارند.

جمع بندی

سخن پایانی

اگر می‌خواهید برنامه نویس شوید این کار را با برنامه‌ریزی آغاز کنید. برای اینکه بدانید چه زبانی مناسب است بهتر است در سایت‌های کاریابی و امثال آن‌ها بررسی کنید و آنچه کارفرمایان به دنبالش هستند را بیابید.

همچنین زبان‌هایی که توسعه‌دهنده زیادی ندارند ولی در آینده پرطرفدار خواهند بود را شناسایی کنید و آن‌ها را یاد بگیرید. در این مسیر باید پشت‌کار زیادی داشته باشید. برنامه نویسی نیاز به صبر زیادی دارد. ممکن است برای یافتن یک خطا در یک قطعه کد چندین هفته زمان صرف کنید. پس باید روحیه بالایی داشته باشید. درآمد شغل برنامه نویسی همان‌طور که متوجه شدید نسبتاً خوب است. اما به‌راحتی به‌دست نمی‌آید.

با پیشرفت روز به روز اینترنت و کسب و کارهایی که به برنامه نویسی وابسته هستند، فرصت های شغلی ایجاد شده برای شما هم روز به روز در حال افزایش هستند. همچنین نیاز بیشتر به برنامه نویسی هم باعث می‌شود که درآمد شما نیز به شکل چشم‌گیری افزایش پیدا کند به همین خاطر می‌توان گفت که آینده برنامه نویسی در ایران خیلی روشن است. شما می توانید با گسترش مهارت های خودتان، شانستان را برای استخدام به عنوان برنامه نویس افزایش دهید.

منبع : www.salaryexplorer.com

 

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

مدیر سایت

نویسنده

مدیر سایت

دیدگاه ها
0 دیدگاه