امروزه زبانهای برنامهنویسی متعددی در حال عمومی و چند منظوره شدن هستند؛ اما نباید از یاد برد که این زبانها تخصصهای خود را دارند و هر زبانی دارای مزایا و معایب خاص خود است. هر ساله تعدادی از زبانهای برنامهنویسی پیاده سازی میشوند، اما تعداد کمی از زبانها بسیار محبوب میشوند و ممکن است توسط یک برنامهنویس حرفهای استفاده شود
زبانهای برنامهنویسی متنوع بوده و در سطح های مختلف تدریس می شوند و هرکدام کاربردها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. پایتون یکی از زبانهای برنامهنویسی شی گرا و سطح بالا که کاربردهای بسیار زیادی نیز دارد پایتون از جمله زبانهای بسیار ساده و راحت برای یادگیری است و کسانی که به تازگی قصد وارد شدن به دنیای برنامهنویسی را دارند میتوانند این زبان را انتخاب کنند. در ادامه این مقاله به معرفی کامل زبان برنامهنویسی پایتون و اینکه پایتون چیست می پردازیم و می گوییم کاربردها و مزایا و معایب زبان برنامه نویسی پایتون چیست.
زبان پایتون چیست؟
پایتون (python) یکی از زبانهای چندمنظوره شی گراست که در سال ۱۹۹۱ برای اولین بار طراحی و منتشر شد. یکی از مهمترین دلایل ایجاد زبان برنامهنویسی پایتون خوانایی بالای کدها است. زبان پایتون به صورتی طراحی شده است که شما برنامه نویس های آینده میتواند به صورت کاملا خوانا و بدون مشکل پروژههای برنامهنویسی بزرگ و کوچک ایجاد کند.
این زبان برنامهنویسی به صورت چند کاره است و تقریباً در هر مکانی که از معلومات، محاسبات ریاضی یا خطوط کد استفاده میشود، کاربرد دارد. سطح بالا بودن زبان برنامهنویسی پایتون به این معناست که کدهای نوشته شده نسبت به زبان ماشین بیشتر به زبان انسانی و زبان انگلیسی نزدیک هستند. کد نویسی با زبان پایتون نسبت به زبانهای دیگر وقت کمتری صرف نوشتن می شود. پایتون از سادهترین و آسوده ترین زبانهای برنامهنویسی برای خواندن و یادگیری به حساب می آید. در این زبان بلوکهای کد در آکولاد نوشته نمیشوند و به جای آن از فاصله برای نوشتن کدها استفاده میشود. پایتون یک زبان عمومی (General Purpose) است و محدود به یک حیطه خاص نمیشود. این یعنی شما میتوانید با یک تیر چند نشان بزنید و در بخشهای مختلف تکنولوژی فعالیت کنید. یک برنامه نویس پایتون اگر حرفهای باشد، در هر حوزه ای حرف برای گفتن خواهد داشت
Python) ) محدود به استفاده های پایه و سطحی نمیشود و در عین سادگی ، یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی دنیا به حساب می آید و در بسیاری از نرم افزارهای بزرگ و پیچیده استفاده شده که در آخر باعث افزایش قدرت و سریع شدن عملکرد آنها شده است.
از این زبان به دلیل قدرت بالا و سادگی کار با آن ، در زمینه های بسیاری استفاده میشود. وب سایت های بزرگی همچون، google، YouTube، Facebook، Instagram ، Reddit، nasa ،Dropbox، Mozilla و … برای افزایش قدرت در Back-End از این زبان استفاده میکنند. از Python میتوانید در تمام زمینه هایی همچون Desktop ، هوش مصنوعی ، Data Science ، script نویسی،«… استفاده کنید.
پایتون یک زبان تفسیری است، به این معنی که برنامه های نوشته شده در پایتون نیازی به Compile برای اجرا ندارند و همین موضوع باعث افزایش قدرت و عملکرد نرم افزارهای نوشته شده با این زبان می شود.
در این آموزش با این هدف که برای یادگیری این زبان قدرتمند و آسان در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم که به این صورت مجموعه نابغه ساز دوره های پایتون را به شکل: مقدماتی، متوسط، پیشرفته برگزار میکند
نمونه کد نوشته شده در زبان پایتون
همانطور که قبلا گفته بودیم ، این زبان سینتکس(نحوه نگارش و قرارگیری کلمات و عبارات به صورت درست) بسیار ساده و جذابی دارد، در این زبان از ویرگول و آکولاد خبری نیست و محدودهی بلاکهای کد با استفاده از فاصلهها مشخص میشوند، در تصویر زیر میتوانید یک نمونه کد پایتون را مشاهده کنید:
نمونه کد بالا، دو عدد a و b را از ورودی دریافت کرده و مجموع آنها (a+b) را در خروجی برنامه نمایش میدهد.