فهرست مطالب
درامد از راه برنامه نویسی در کشورایران نسبت به میانگین جهانی بسیار پایینتر است. با این حال، برنامهنویسی یکی از مشاغل پردرآمد در کشور ما محسوب میشود. درامد از راه برنامه نویسی در شهرهای مختلف ایران با هم دیگر متفاوت است. درآمد برنامه نویس در تهران در مقایسه با شهرستانهای دیگر، بالاتر است. در شهرهای بزرگ دیگر مثل اصفهان، مشهد، تبریز و شیراز نیز برنامهنویسان درآمد نسبتا بالاتری نسبت به شهرهای کوچکتر دارن
یک برنامه نویس میتواند در حوزه های مختلفی کارکند مانند :
این نوع کار کردن در زمینهی برنامه نویسی فرقی با کارمندی ندارد.
شما بهطور منظم و روزمره برای یک شرکت یا ادارهی خاص کار میکنید. حقوق ماهیانهی ثابت میگیرید و از مزایایی مثل بیمه، پاداش و… استفاده میکنید.
درامد از راه برنامه نویسی یک برنامه نویس که در یک اداره یا شرکت خاص مشغول بهکار است بهطور متوسط دو تا هشت میلیون در ماه درآمد دارد.
خیلی از برنامه نویسان به یک یا چند زبان برنامه نویسی مسلط هستند ولی به دنبال شغل ثابت نمیروند.
کار انها بهصورت پروژهای و فریلنسری است. هروقت که بخواهند پروژه قبول میکنند، کد میزنند، سایت طراحی میکنند و در قبالش بهصورت توافقی و متناسب با عرف بازار مبلغی دریافت میکنند.
یک فریلنسر برنامه نویسی ت حدودا ۵ تا ۷ میلیون در ماه درآمد دارد که البته این میزان باتوجه به سابقهی کار و شناخته شدنش میتواند افزایش می یابد.
بعضی از افراد به دنبال اموزش برنامه نویسی هستند و از این راه درامد دارند ویا با تهیه ویدئو اموزشی و گذاشتن در سایت موردنظرشان و یا فروش دوره برنامه نویسی به دنبال کسب درامد از این طریق هستند .
این روزها که بیشتر افراد با تلفن همراه سروکاردارندبازار نرم افزار های تلفن همراه خیلی داغ است.
متوسط درآمد هر اپلیکیشن ایرانی بهطور متوسط ۷ میلیون در ماه است.البته ممکن است بیشتر هم باشد.
جالب است که درامد از راه برنامه نویسی ، با تمام تخصصی که این گروه شغلی نیاز دارد، وابستگی چندانی به سطح تحصیلات ندارد.
با وجود اینکه اکثر برنامهنویسان فارغالتحصیلان رشتههای علوم کامپیوتر یا مهندسی نرمافزار هستند، ولی افرادی که تحصیلات دانشگاهی ندارد یا کسانی که فارغالتحصیل رشتههای غیرمرتبط هستند، میتوانند یادگیری برنامهنویسی را شروع کنند.
البته در بعضی از مشاغل برنامهنویسی، مثل برنامهنویسی برای سازمانها، به ویژه سازمانهای دولتی، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط برای استخدام برنامه نویس اهمیت دارد و گاها ضروری است.
در چنین سازمانهایی، سطح تحصیلات میتواند روی حقوق برنامه نویس، مؤثر باشد.
به عنوان مثال، برای استخدام شدن در یکی از بانکهای ایران به عنوان برنامهنویس، باید دارای حداقل مدرک کارشناسی در یکی از رشتههای علوم کامپیوتر، مهندسی نرمافزار یا دیگر رشتههای مرتبط باشید.
مواردیگرا میتوان این چنین بیان کرد:
بر اساس گزارشات سراسری ارائه شده پردرآمدترین زبان برنامه نویسی در ایران، پایتون می باشد که متوسط درآمد ماهیانه برنامه نویس ارشد Python مبلغ ۱۵/۸ میلیون و میانگین دستمزد برنامه نویس در سطح متوسط این زبان برنامه نویسی حدود ۹ میلیون تومان در ماه است.
پس از برنامه نویس پایتون، برنامه نویسان #C و C، جاوا، سوئیفت و برنامه نویس اندروید از بالاترین میانگین حقوق ماهیانه برخوردارند
میانگین دریافتی برنامه نویس وب ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که این میزان از کمترین یعنی ۱ میلیون تا بیشترین یعنی ۱۶ میلیون تومان متغیر است. اما این رقم برای برنامه نویسان اندروید کمی متفاوت است و میانگین آن با ۱ میلیون تومان افزایش همراه است.
اندروید سیستم عامل تلفنهای همراه و تبلت معرفی شده توسط شرکت گوگل است که در سال ۲۰۰۷ توسط این شرکت رونمایی شد. امروزه اندروید در کنار IOS (سیستم عامل انحصاری شرکت اپل) محبوبترین سیستم عاملهای جهان هستند.
با توجه به وابستگی زیاد افراد در فعالیتهای مختلف به تلفن همراه خود، در طی این سالها اپلیکیشنهای متنوعی در حوزههای مختلف برای اندروید طراحی و ارائه شده است.
تعداد این اپلکیشنها همچنان در حال افزایش است. براساس آمارهای ارائه شده، در روز ۷ تا ۱۴۰ اپلیکیشن جدید در Google play عرضه میشود. بنابراین با وجود درآمد بالا، رقیبهای شما زیاد هستند و فروش محصول در این حوزه نیازمند خلاقیت و دانش زیادی است.
با توجه به قیمت بالای اپل در ایران و وجود تحریمهای مربوط به شرکتهای آمریکایی، امروزه بیش از ۸۵% از تلفنهای همراه مردم در ایران اندروید است. بنابراین واضح است که شغل برنامه نویسی اندروید دارای فرصتهای شغلی فراوانی در جهان و به ویژه ایران میباشد.
پیشنهاد میشود مقاله بازار کار برنامه نویسی را مطالعه فرمایید
براساس آمارهای سایت ایران سلری میزان حقوق و دستمزد برنامه نویسان اندروید با توجه به عوامل گوناگونی مانند: میزان تحصیلات مرتبط، تسلط به زبان انگلیسی، سابقه کاری مرتبط و… بین ۲ تا ۱۵ میلیون تومان متغیر است. البته این مقادیر میانگین هستند و اعداد واقعی درآمدها با این ارقام تفاوت زیادی دارد.
معمولا درامد از راه برنامه نویسی حداقل از مبالغ ۳-۵ میلیون تومان تا مبالغی در حدود ۳۰-۳۵ میلیون تومان میباشد.
اکثر شرکتهای بزرگ و غولهای فناوری در آمریکا قرار دارند. سیلیکون ولی در آمریکا مقر غولهای حوزه فناوری است که هر برنامه نویسی آرزوی رفتن به آنرا دارد. این کشور در حال حاضر حدود ۵ میلیون برنامهنویس دارد که اگر تعداد شرکتهای بزرگ آنرا در نظر بگیریم رقم زیادی نیست.
شاید یکی از دلایل بالا بودن درامد از راه برنامه نویسی در آمریکا تعداد شرکتهای مرتبط با فناوری است و به همین دلیل برنامه نویسان به این کشور مهاجرت میکنند.
در بین کشورهای قاره سبز، بیشترین درامد از راه برنامه نویسی مربوط به سوئیس میباشد.
دستمزد برنامه نویس در سوئیس چیزی حدود سالانه ۱۰۰ هزار دلار برای سال ۲۰۲۱ میباشد.
کشورهای اروپایی نیز گزینه خوبی برای مهاجرت برنامه نویسان میباشند. تفاوت درامد یک برنامه نویس مبتدی با حقوق برنامه نویس ارشد در کشورهای مختلف متفاوت است. همانطور که گفتیم اعداد ذکر شده میانگین هستند. پس باید به ابتدا و انتهای بازه حقوقی نیز توجه کنید.
مثلا در کشور سوئیس حدود ۲۵ هزار الی ۳۰ هزار دلار تفاوت بین درامد برنامه نویسان ارشد و مبتدی وجود دارد
برنامه نویسان در کشور استرالیا با توجه به مهارت و میزان توانایی که دارند، حقوق های متفاوتی را دریافت می نمایند و میزان حقوق برنامه نویسان در استرالیا یکسان نمی باشد. برای مثال میزان تسلط هر برنامه نویس به زبان های برنامه نویسی و حوزه ای که کار می کند، تعیین کننده حقوق وی خواهد بود.
میزان درامد برنامه نویس در ایران و سایر کشورها متغیر است و بستگی به موارد زیر دارد:
هرچقدر سابقه شما در برنامه نویسی بیشتر باشد و هرچقدر مهارت و تخصص شما بیشتر باشد احتمال اینکه حقوق بالاتری دریافت کنید بیشتر است.
تجربه بالا و کار کردن برای کارفرمایان یا شرکتهای مختلف، مشارکت در پروژههای گوناگون باعث میشود پروژههای بعدی را بهتر و سریعتر به سرانجام برسانید.
شهر محل کار نیز مهم است. معمولا شرکتها در شهرهای بزرگ پروژههای بزرگتری میگیرند و حقوق بالاتری نیز به کارمندان خود میدهند. در شهرهای کوچک این اتفاق کمتر میافتد. تسلط به سایر مهارتهایی که میتوانند به برنامه نویس کمک کنند نیز در میزان حقوق تاثیر دارد.
زبان برنامهنویسی در این میان از اهمیت خاصی برخوردار است. مثلا بعضی زبانها پرطرفدار هستند و یا بعضی زبانها پروژههای بیشتری دارند.
اینکه تحصیلات مرتبط داشته باشید نیز مهم است. چون به شما در حل مسائلی که ممکن است در روند کار مواجه شوید کمک خواهد کرد. برنامه نویسان ثابت یک شرکت میزان دریافتی متفاوتی نسبت به فریلنسرها دارند. همچنین پست سازمانی نیز تاثیرگذار است. مثلا در یک شرکت حقوق برنامه نویس ارشد نسبت به برنامهنویسانی که تحت سرپرستی او هستند بیشتر است. پیشنهاد میکنم که بعد از خواندن این مقاله به مقاله فواید شغل برنامه نویسی بروید و اطلاعاتتان را در مورد شغل برنامه نویسی بیشتر کنید.
نابغهساز در پاییز 97 با رویکرد تسهیل برنامهنویسی برای کودکان و نوجوانان پدید آمد. تیم نابغهساز از ابتدای سال 96 به دنبال راهی برای آموزش برنامهنویسی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان بودند. در این راه نرمافزارها و برنامههای متنوعی توسط این تیم مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.