مقایسه پایتون و php با 9 معیار مهم

مقایسه پایتون و پی اچ پی
مقالات پایتون
مدت زمان مطالعه : دقیقه
  • 0 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 1697
فهرست
  • تعریف PHP
  • کاربرد PHP
  • تعریف پایتون
  • کاربرد پایتون
  • زبان های برنامه نویسی در مقایسه مستقیم
  • سخن پایانی

مقایسه پایتون و php با 9 معیار مهم

پی اچ پی یا پایتون؟ برای مقایسه پایتون و php، برنامه نویسان باتجربه قطعاً بر اساس استدلال های خوب نظری مستدل خواهند داشت. با این حال، اگر عبارات را مقایسه کنید، تصویر لزوما واضح تر نمی‌شود. در حالی که برخی به وضوح به PHP سوگند یاد میکنند، برخی دیگر بدون شک پایتون را در پیشرو دارند. اما برای یک تازه وارد، این خیلی مفید نیست. بنابراین منطقی است که این دو زبان را به شیوه ای بی طرفانه معرفی و مقایسه کنیم. نقاط قوت و ضعف مربوطه چیست؟ PHP و Python چه شباهتی دارند و چه تفاوتی آشکاری با یکدیگر دارند؟ با ما همراه باشید تا به طور کامل به این سؤالات پاسخ دهیم.

پایتون یا php

تعریف PHP

نام PHP در ابتدا به معنای ” صفحه اصلی شخصی ” بود. امروزه «پیش پردازشگر فرامتن» ​​مناسب‌تر است. زبان برنامه نویسی سمت سرور توسط Rasmus Lerdorf طراحی شد و اولین بار در سال 1995 منتشر شد. PHP یک زبان برنامه نویسی متن باز است و برای تمامی سیستم عامل‌های رایج به صورت رایگان در دسترس است. این تنها دلیل محبوبیت PHP نیست و احتمالاً پرکاربردترین زبان برنامه نویسی در جهان است. استفاده نسبتا آسان نیز برنامه نویسان را متقاعد می‌کند. PHP برای محتوای وب پویا مناسب است، از ادغام در بسیاری از پایگاه‌های داده پشتیبانی می‌کند.

PHP چه ویژگی هایی دارد؟

  • هزینه : PHP تحت مجوز PHP منبع باز است و بنابراین به صورت رایگان برای هر کاربر در دسترس است.
  • سازگاری : PHP تقریباً با تمام سیستم عامل های رایج سازگار است و همچنین در دستگاه‌های مختلف به نتایج عالی می‌رسد. تطبیق پذیری آن یکی از مزایای بزرگ زبان اسکریپت است. علاوه بر این، PHP با انواع مختلف سرورها سازگار است.
  • انعطاف پذیری : بسیاری از امکانات جاسازی برای PHP صحبت می‌کنند. ادغام با  HTML ،XML و کدهای دیگر به راحتی امکان‌پذیر است.
  • گروه هدف : پی اچ پی برای برنامه نویسان باتجربه و مبتدیان به طور یکسان در نظر گرفته شده است. از یک طرف، درک زبان برنامه نویسی به قدری آسان است که حتی افراد تازه وارد می توانند یک وب سایت کاملا کاربردی و از نظر بصری جذاب در مدت زمان نسبتاً کوتاهی ایجاد کنند، اما همچنین امکانات زیادی را ارائه می‌دهد که برنامه نویسان حرفه ای می توانند پروژه های سختی را با PHP پیاده سازی کنند.
  • عملکرد : PHP با عملکرد بسیار خوب در مقایسه با بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی دیگر متقاعد می‌شود. داده‌ها و پایگاه‌های داده به سرعت بارگذاری می‌شوند و ویژگی‌های شی‌گرا نیز تأثیر مثبتی بر سرعت دارند.
  • مانیتورینگ : زبان برنامه نویسی امکان نظارت در زمان واقعی را نیز بر روی حافظه و داده‌های CPU ارائه می‌دهد. گزارش خطا پشتیبانی می‌شود و هشدارهای خطا می‌تواند تولید شود.

 

 

کاربرد PHP

زمینه‌های اصلی کاربرد PHP وب سایت‌ها و برنامه‌های مبتنی بر وب هستند. محتوای صفحه پویا و رابط‌های کاربری تعاملی را می‌توان ایجاد کرد و با عملکرد قوی و ایمن خود تحت تاثیر قرار داد. بنابراین، PHP اغلب در حوزه مربوط به امنیت وب‌سایت‌ها و برنامه‌های تجارت الکترونیک استفاده می‌شود. PHP برای کار با سیستم‌های مدیریت محتوای گسترده مناسب است.

PHP همچنین می‌تواند برای پردازش تصویر در اکثر فرمت‌های رایج استفاده شود. داده‌ها را می توان به روش‌های مختلف با زبان برنامه نویسی نمایش داد. PHP همچنین با پایگاه داده‌های بزرگ هماهنگ است، می تواند داده‌ها را از فرم‌ها جمع آوری کند، از کوکی‌ها پشتیبانی کند و دسترسی کاربران را تنظیم کند. PHP در سمت سرور کار می کند، بنابراین کد برنامه را در مرورگر اجرا نمی کند، بلکه مستقیماً روی سرور اجرا می‌کند.

کاربرد php

تعریف پایتون

Python، یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که توسط متخصص نرم افزار هلندی Guido van Rossum در سال 1991 به عنوان جانشین ABC توسعه یافت. پایتون نیز مانند PHP رایگان و متن باز است. این نام به گروه کمدی بریتانیایی مونتی پایتون برمی‌گردد. هدف اعلام شده از زبان اسکریپت نویسی ساختاری بود که تا حد امکان ساده، شهودی و واضح باشد، که باید هر کاربر را قادر به یادگیری نسبتاً سریع زبان کند. این امر، در میان چیزهای دیگر، با کاهش نحو و ساختار با تورفتگی به دست می‌آید. پایتون با بسیاری از سیستم عامل‌ها سازگار است و به طور مداوم در حال توسعه و بهینه سازی است.

پایتون چه ویژگی هایی دارد؟

  • هزینه : درست مانند PHP، پایتون رایگان است و به صورت رایگان قابل دانلود است. کد منبع آشکارا در دسترس است و به راحتی قابل تغییر است.
  • انعطاف پذیری : پایتون طوری طراحی شده است که کاربران می توانند آن را با ماژول‌های مختلف به دلخواه خود گسترش دهند . کدها قابل حمل هستند و بنابراین می‌توانند در سیستم عامل‌های مختلف بدون تغییر استفاده شوند. از آنجایی که کتابخانه‌های متعددی در دسترس هستند، توسعه آسان است؛ زیرا کدهای مهم را می‌توان به راحتی پذیرفت. پایتون به طور خاص به شیوه‌ای شی گرا کار می‌کند.
  • گروه هدف : سهولت استفاده از آن، پایتون را به یک زبان محبوب برای توسعه دهندگان از همه نوع تبدیل می‌کند. مبتدیان از دسترسی سریع بهره می‌برند و می‌توانند در مدت کوتاهی بدون دانش قبلی به موفقیت‌های بزرگی دست یابند. سینتکس منطقی، ساده و بصری برای استفاده است که نه تنها برای مبتدیان بلکه برای برنامه نویسان با تجربه نیز یک مزیت ارزشمند است. پروژه‌های کوچک و بزرگ به طور یکسان می‌توانند با پایتون به سرعت قانع کننده‌ای پیاده سازی شوند.
  • تست و امنیت : پایتون به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد که تغییرات را قبل از اجرای موثر آزمایش کنند. این امر حساسیت به خطا را به حداقل می‌رساند. یکی از ویژگی‌های این زبان جمع آوری خودکار زباله است. اگر مشکلی پیش بیاید، اشکال زدایی با پایتون نسبتاً آسان و مهم‌تر از همه مشکل محور است.

 

کاربرد پایتون

پایتون به دلیل سازگاری بالایی که با فریم ورک‌هایی مانند جنگو، پیرامید یا فلاسک دارد، برای برنامه‌های مختلف وب بسیار مناسب است. نگهداری پایگاه‌های داده یا مدیریت محتوا را می‌توان به خوبی با زبان اسکریپت انجام داد. علاوه بر این، بیشتر پروتکل‌های اینترنتی رایج مانند HTML ،XML یا IMAP پشتیبانی می‌شوند، به همین دلیل است که پایتون گزینه‌های متعددی را برای وب سایت‌های خود به توسعه دهندگان ارائه می‌دهد.

بسیاری از تیم‌ها نیز در توسعه نرم افزار و بازی به پایتون متکی هستند. از یک طرف، این امر در مورد برنامه‌های وب و دسکتاپ صدق می‌کند، اما از طرف دیگر شامل بازی‌های ویدیویی پیچیده‌ای نیز می‌شود که موتور سه بعدی آنها مبتنی بر پایتون است. انعطاف پذیری بالا و نحوی که به راحتی قابل درک و کاهش یافته است، زبان برنامه نویسی را به انتخاب ایده آل در این زمینه سخت تبدیل کرده است.

زبان های برنامه نویسی در مقایسه مستقیم

زبان های برنامه نویسی در مقایسه مستقیم

واضح است که هر دو زبان برنامه نویسی نه تنها طرفداران زیادی دارند، بلکه به طور کلی جزو بهترین گزینه های موجود هستند. با این حال، در مقایسه پایتون و php به صورتی صریح، می‌توان گفت هنوز تفاوت‌هایی بین پی اچ پی و پایتون وجود دارد.

1.نصب و راه اندازی:

نصب پایتون: برای نصب پایتون، ابتدا باید فایل نصب را از وب‌سایت رسمی پایتون دانلود کرده و سپس آن را اجرا کنید. در هنگام نصب، محل نصب و تنظیمات دیگر را مشخص کرده و سپس منتظر بمانید تا فرآیند نصب به پایان برسد.

– نصب PHP: برای نصب PHP، شما باید یک سرویس‌دهنده وب مثل XAMPP یا WAMP را دانلود کرده و آن را نصب کنید. این سرویس‌دهنده شامل Apache، MySQL و PHP است و به شما اجازه می‌دهد تا صفحات PHP خود را در محیط لوکال تست کنید.

برخلاف PHP، پایتون یک زبان برنامه‌نویسی عمومی است و می‌تواند در بسیاری از زمینه‌های کاربردی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، پایتون به دلیل ساختار ساده و خوانا، برای شروع کار با برنامه‌نویسی مناسب است.

2.قابلیت یادگیری و نحو:

وضعیت با زبان‌های برنامه نویسی مربوطه متفاوت است. اگرچه PHP و Python هر دو منطقی هستند و بنابراین درک نسبتاً آسانی دارند، پایتون هنوز در اینجا مزایای واضحی دارد. زبان اسکریپت نویسی با این هدف توسعه داده شده است که شروع به کار را تا حد امکان برای مبتدیان آسان کند، و شما می‌توانید این را بگویید. این زبان به راحتی خوانده می‌شود، ساختار خوبی دارد و با اصطلاحات ساده انگلیسی کار می‌کند. از طرف دیگر PHP به حروف بزرگ و کوچک حساس است، هدفی را به نقطه ویرگول اختصاص می‌دهد و همچنین قوانین خاص خود را برای فاصله‌ها و شکستگی‌ها دارد. بنابراین شروع کار بسیار سخت‌تر است.

3.عملکرد و سرعت:

از طرف دیگر در حوزه عملکرد PHP غالب است. با گذشت زمان، این زبان به یک معجزه سرعت تبدیل شد و به طور قابل توجهی سریع‌تر از نسخه‌های قبلی و سایر زبان‌های برنامه نویسی است. از سوی دیگر، کامپایل کد نیز با پایتون بسیار منظم است. اما برای برنامه‌های بزرگ، PHP برتری دارد.

4.پشتیبانی از کتابخانه:

کتابخانه‌های آماده کار را بسیار آسان‌تر می‌کنند، خطاها را به حداقل می‌رسانند و پیشرفت سریع‌تری را تضمین می‌کنند. در اینجا پایتون به دلیل پشتیبانی قوی خود شناخته شده است . این بر بسیاری از برنامه‌ها و وظایف مختلف تأثیر می‌گذارد. پی‌اچ‌پی نمی‌تواند کاملاً با آن هماهنگی داشته باشد، اما این زبان کم کم به نسخه‌های جدیدتر می‌رسد. مخزن بسته یک افزونه بسیار مفید  است.

5.چارچوب‌ها(فریم ورک‌ها):

هر دو PHP و Python گزینه های فریمورک متعددی را ارائه می‌دهند . به عنوان مثال، در پایتون، اینها جنگو، فلاسک، پیلون، پیرامید و توربو گیرز هستند. شمارنده پی اچ پی با Codeigniter، Laravel، Symfony، Yii و Zend.

اگر در مقایسه پایتون و php  بخواهیم فریم ورک های آنها بیشتر مقایسه کنیم میتوان گفت فریم ورک پایتون به دلیل استفاده از زبان برنامه نویسی Python، در عملکرد و کارایی بهتری نسبت به فریم ورک های PHP دارد.

همچنین فریم ورک پایتون توسط شرکت های بزرگ مانند Google، Facebook و Amazon پشتیبانی می شود. در حالی که فریم ورک های PHP توسط جامعه بزرگ توسعه دهنده ها پشتیبانی می شود.

6.اشکال زدایی:

موضوع اشکال زدایی در PHP و Python به یک اندازه مهم است. PHP یک ابزار مفید با XDebug ارائه می‌کند و پایتون به Debugger Python (PDB) متکی است.

7.انعطاف پذیری:

به طور کلی، پایتون کمی انعطاف پذیرتر است. در مقایسه با PHP، زبان تا حدودی قدیمی‌تر با مقیاس‌پذیری فوق‌العاده امتیاز می‌گیرد و بنابراین از پس همه چالش‌ها برمی‌آید. PHP در این زمینه نیز به هیچ وجه بد نیست، اما چنین گزینه های پیچیده‌ای را ارائه نمی‌دهد.

8.امنیت:

پایتون دارای ویژگی‌های امنیتی متعددی است و یکی از امن‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در جهان است. PHP همچنین به طور مداوم سیستم‌های امنیتی خود را بهبود می‌بخشد ، اما باید در مقایسه مستقیم از رقبا عقب بماند.

9.مستندات:

در زمینه مستندسازی، مسابقه PHP در مقابل پایتون بسیار نزدیک‌تر است. هر دو زبان به اطلاعات جامع در مورد هر موضوع و مشکل اهمیت زیادی می‌دهند . اطلاعات به ده زبان در PHP ترجمه شده است و می‌توان در مورد آن نظر داد. پایتون کمی واضح‌تر است، اما اگر به کمک نیاز دارید، احتمالاً آن را در هر دو زبان برنامه نویسی خواهید یافت.

 

سخن پایانی

پی‌اچ‌پی و پایتون دو زبان برنامه‌نویسی بسیار قوی هستند که تفاوت‌های جزئی در کیفیت دارند. برای مبتدیان، پایتون گزینه پیشنهادی‌تری است، زیرا موفقیت‌های یادگیری سریع‌تر به دست می‌آیند. شما به چیزی بیشتر از یک آموزش خوب پایتون نیاز ندارید. از طرف دیگر PHP برای وب سایت‌های به خصوص سریع انتخاب بهتری است. با این حال، پروژه‌های وب متقاعدکننده را می‌توان به خوبی با هر دو زبان انجام داد.

 

 

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

مدیر سایت

نویسنده

مدیر سایت

دیدگاه ها
2 دیدگاه
  • heidari

    سلام و خسته نباشید به تیم بی‌کد.
    در مقایسه پایتون و php به این موضوع اشاره نکردید که کدام کامپایلری و کدام مفسری است

    • زهرا حیدری

      با سلام خدمت شما ممنون
      پایتون یک زبان مفسری و php هم یک زبان مفسری است. برای اطلاعات بیشتر میتونید مقاله تفاوت کامپایلر و مفسر را مطالعه فرمایید.