آشنایی با شبکه اجتماعی + 6 شبکه اجتماعی ایرانی

مطالب کاربردی
مدت زمان مطالعه : دقیقه
  • 0 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 3180
فهرست
  • تعریف شبکه های اجتماعی
  • اهداف شبکه های اجتماعی
  • اولین شبکه اجتماعی
  • پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در جهان
  • کاربرد شبکه های اجتماعی برای دیجیتال مارکتینگ
  • انواع شبکه های اجتماعی
  • نمونه ای از شبکه های اجتماعی خارجی
  • آشنایی با شبکه اجتماعی ایرانی
  • سخن پایانی

آشنایی با شبکه اجتماعی + 6 شبکه اجتماعی ایرانی

در این مقاله به آشنایی با شبکه اجتماعی می‌پردازیم. اگر به مفهوم شبکه اجتماعی دقت کنید، متوجه خواهید شد که این واژه آنچنان هم جدید نیست. چرا که طبق تعریف آن اجتماعی است برای هدفی خاص؛ از این رو اولین شبکه اجتماعی که انسان با آن آشنا می‌شود خانواده است. خانواده را می‌توان نوعی شبکه اجتماعی در نظر گرفت. امروزه با توسعه فناوری اطلاعات و زیر ساخت های دیجیتال، استفاده از شبکه های اجتماعی روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

تعریف شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی زمانی به وجود می‌آیند که ساختاری از گره های مرتبط به هم اعم از جنس فرد، گروه یا سازمان شکل می‌گیرد. و به همه انواع شبکه های اجتماعی انسان‌ها گفته می‌شود.

اهداف شبکه های اجتماعی

برقراری ارتباط افراد با یکدیگر، مطلع شدن کاربران از اخبار به روز دنیا در کمترین زمان را می‌توان از اهداف شبکه های اجتماعی نام برد. به طور کلی ایجاد ارتباط اجتماعی و اهداف اقتصادی هدف اصلی ایجاد شبکه های اجتماعی است.

اولین شبکه اجتماعی

بیشتر شبکه های اجتماعی عمر کوتاهی داشتند و کمرنگ و ضعیف بوده‌اند؛ شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر و فیس بوک که در دهه اول سال 2000 میلادی تاسیس شدند، بسیار کوچک بوده اند شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام وجود نداشت.

شبکه اجتماعی LiveJournal برای به اشتراک گذاشتن یادداشت‌ها و وبلاگ و تقویم کاری در سال ۱۹۹۹ تأسیس شد. این شرکت پیش از این آمریکایی بود و اکنون در مالکیت یک شرکت روسی است.

شبکه اجتماعی AsianAvenue که در سال ۱۹۹۹ راه‌اندازی شد و همان‌طور که احتمالاً از نام آن حدس می‌زنید، با هدف توجه ویژه به حقوق آسیایی‌ها و کاهش تبعیض نژادی در آمریکا فعالیت می‌کرد و مخاطبان قابل‌توجهی هم جذب کرد.

  1. شبکه اجتماعی BlackPlanet در سال ۱۹۹۹
  2. شبکه اجتماعی Fotolog در سال ۲۰۰۳
  3. شبکه اجتماعی Friendster در سال ۲۰۰۳
  4. شبکه اجتماعی Linkedin در سال ۲۰۰۳
  5. شبکه اجتماعی MySpace در سال ۲۰۰۳
  6. شبکه اجتماعی Orkut در سال ۲۰۰۴
  7. شبکه اجتماعی Facebook در سال ۲۰۰۴
  8. شبکه اجتماعی Flickr در سال ۲۰۰۴

 

پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در جهان

به سادگی نمی‌توان درباره این‌که کدام شبکه های اجتماعی در جهان پرطرفدار هستند قضاوت کرد. چون معیارهای مختلفی وجود دارد که فهرست‌بندی بر اساس هر یک از آن‌ها به نتیجه متفاوتی منتهی می‌شود.در میان چندین شبکه های اجتماعی محبوب و مشهور ، فیس بوک که قدیمی ترین شبکه‌ی اجتماعی است آمار قابل توجهی را از آن خود کرده است.

تا سال ۲۰۲۱ حدود ۴ میلیارد نفر در سراسر کره‌ی خاکی از شبکه های اجتماعی استفاده میکردند.تعداد اپلیکیشن‌های نصب شده، رتبه وب‌سایت‌ها بر اساس ترافیک، تعداد پروفایل تعریف شده، تعداد بازدیدهای روزانه از جمله این معیارهاست.

در این میان، یکی از معیارهای رایج برای رتبه بندی شبکه های اجتماعی، تعداد کاربران فعال ماهانه است؛ یعنی تعداد کسانی که حداقل یک بار در ماه از یک شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند.

کاربرد شبکه های اجتماعی برای دیجیتال مارکتینگ

با توجه به فراگیر شدن روزافزون شبکه های اجتماعی دیجیتال، سوشال مدیا مارکتینگ به یکی از زیر مجموعه‌های مهم دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است.

اصول کلی بازاریابی شبکه های اجتماعی هم‌چنان همان قواعدی است که در قالب استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا آموزش داده می‌شود. با این حال، مصداق‌ها و شیوه پیاده‌سازی، از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر تغییر می‌کند.

انواع شبکه های اجتماعی

نوع هر شبکه اجتماعی مجازی را می توان از لحاظ عوامل مختلفی بررسی نمود.

  • شبکه های اجتماعی تصویر محور :به عنوان مثال از لحاظ محتوا، شبکه اینستاگرام تصویر محور است.
  • شبکه های اجتماعی ویدئو محور : مانند تیک تاک
  • شبکه های اجتماعی گفتگو محور: مانند Reddit و Quora
  • شبکه های اجتماعی وبلاگی

نمونه ای از شبکه های اجتماعی خارجی

 

شبکه اجتماعی یوتیوب (Youtube)

یوتیوب، بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین رسانه‌ی تصویری در بین شبکه های اجتماعی مجازی است که در ۱۴ فوریه سال ۲۰۰۵ با همکاری سه کارمند سابق پی پال، تاسیس و بعدها در نوامبر ۲۰۰۶ به قیمت ۱.۶۵ میلیارد دلار توسط کمپانی گوگل، خریداری شد. این وب‌سایت در حال حاضر، بیش از ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بازدید ماهانه دارد.

شبکه اجتماعی اینستاگرام (Instagram)

اینستاگرام یک شبکه اجتماعی تصویری است. این پلت فرم در ۶ اکتبر سال ۲۰۱۰ راه اندازی شد و بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال دارد و مالک اصلی اینستاگرام هم، فیسبوک است. تعداد بسیار زیادی از کاربران از این شبکه برای پست کردن تصاویر سفر خود، دنیای مد، غذاهای مختلف و مورد علاقه خود، هنر و سایر موضوعات مشابه استفاده می‌کنند.

یکی از دلایل محبوبیت اینستاگرام، به واسطه‌ی فیلترهای منحصر به فردی است که امکانات ویرایش عکس و ویدیو را، ایجاد می‌کنند. تقریبا ۹۵ درصد کاربران این شبکه عضو فیسبوک هم هستند و بدین ترتیب شما می‌توانید با یک تیر دونشان را هدف بگیرید. هم اکنون اینستاگرام حدود ۸۰۰ میلیون بازدید ماهانه دارد.

شبکه اجتماعی توئیتر (Twitter)

توییتر در ۲۱ مارس سال ۲۰۰۶ تاسیس شد و دفتر اصلی آن در سان‌فرانسیسکوی کالیفرنیا است. شاید این پرسش به ذهن شما هم رسیده باشد که ارسال پست با استفاده از حداکثر ۲۸۰ کاراکتر درتوییتر، روش مناسبی برای تبلیغات تجاری نیست اما بنا بر آمار، این رسانه‌ی ارتباط اجتماعی بیش از ۳۲۰ میلیون کاربر ماهانه‌ی فعال دارد که با استفاده از همین محدودیت ۲۸۰ کاراکتری اطلاعات خود را انتقال می‌دهند. در زمینه تجارت، مشاغل مختلف از این رسانه‌ی پربیننده برای تعامل با مشتریان خود، پاسخ‌د‌هی به سوالات آن‌ها و انتشارآخرین اخبار استفاده می‌کنند و هم‌زمان تبلیغات ویژه برای مخاطبین خاص خود را هم، پیگیری می‌کنند.

آشنایی با شبکه اجتماعی ایرانی

در اینجا چند مورد از مشهورترین شبکه‌های اجتماعی مجازی ایران را فهرست کرده ایم:

 

روبیکا

روبیکا شبکه اجتماعی همه کاره همچون اینستاگرام در آن میتوان عکس‌ها و فیلم‌ها را به اشتراک گذاشت که از طرفی پرحاشیه هم بوده است. در سال ۱۴۰۰ مجوز اپلیکیشن روبیکا به دلیل ساخت حساب برای کاربران بدون مجوز، باطل شد.

بله (Bale)

این شبکه اجتماعی مجازی، در سال ۱۳۹۵ شمسی راه اندازی شد. به وسیله شبکه بله می‌توان علاوه بر ارسال پیام، به انجام امورات مالی نیز پرداخت. یکی از اصلی ترین پشتوانه های این شبکه اجتماعی بانک ملی ایران است.

ایتا

ایتا با شعار خانواده، ارتباط و دانایی در سال ۱۳۹۶ ، یک سال پس از بله آغاز به کار نمود. نمایش محتوای آن شبیه به اینستاگرام بوده و همینطور امکان انتقال وجه را فراهم کرده است.همچنین در ایتا امکان ایجاد و عضویت در کانال ها و گروه ها میسر است.

آپارات

چارچوب ویدئو برای به اشتراک گذاری ویدئو های خود، فیلم های کوتاه، مستندات و غیره.

آی گپ

این پیام رسان از امنیت بالا و کیفیت مطلوبی جهت نگهداری و تبادل داده ها برخوردار می‌باشد. د در سیستم عامل های اندروید، ios، لینوکس ویندوز و تحت وب اجرا می گردد.

سروش

در ابتدا، کار خودش را با حمایت صدا و سیما آغاز نمود و هم اکنون به صورت مستقل فعالیت می کند. همچنین نام او به سروش پلاس تغییر یافت.

شاد

نام این شبکه اجتماعی مجازی، مخفف عبارت شبکه آموزشی دانش آموز است. یکی از علت های پیدایش شاد، فراگیری ویروس کرونا بود. این پیام رسان در دوران شیوع کرونا، نقش مهمی در برگزاری آنلاین کلاس های درس داشته است.

سخن پایانی

شبکه های اجتماعی ابزاری آنلاین هستند که علاوه بر این که راه های ارتباطی میان انسان ها را آسان کرده، در کسب و کار و درآمد نیز انسان ها را یاری رسانیده است‌. این نکته در زمان کرونا نیز برای همه ما آشکارا روشن شد. امیدواریم این مقاله برای همراهان عزیز بی کد مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با میان در میان بگذارید.

 

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

مدیر سایت

نویسنده

مدیر سایت

دیدگاه ها
1 دیدگاه