فواید بازی های کامپیوتری + ۱۲دلیل برای انجام آن

فواید بازی های کامپیوتری
مطالب کاربردی
مدت زمان مطالعه : دقیقه
  • 0 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 3048
فهرست
  • انواع سبک بازی های کامپیوتری
  • ۱3مورد از فواید بازی های کامپیوتری
  • در اخر به معرفی چند بازی خوب ۲۰۲۱می پردازیم
  • سخن پایانی

فواید بازی های کامپیوتری + ۱۲دلیل برای انجام آن

بدون شک می‌توان گفت پدیده بازی‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین پدیده‌های عصر حال دنیای سرگرمی محسوب می‌شود.بازی رایانه ای یا بازی کامپیوتری  Computer game یک بازی ویدئویی است که به‌جای اجرا روی کنسول بازی ویدئویی، در رایانه شخصی انجام می‌شود. بازی‌های کامپیوتری از سال ۱۹۸۳ خصوصاً در اروپا رایج گردیدند. این بازی‌ها از سال ۲۰۰۰ به‌صورت دیجیتالی مورد انتشار قرار گرفتند و به ‌صورت رایگان یا به‌عنوان محصول تجاری عرضه می‌شوند. در ادامه این مقاله می خواهیم به فواید بازی های کامپیوتری بپردازیم.

سه دسته‌بندی اصلی برای بازی‌ های ویدئویی وجود دارد: بازی‌های آموزشی تعلیمی،  بازی‌های جدی و نهایتا بازی‌های نامرتب. بازی‌های جدی هدف‌شان بیان اطلاعات زندگی واقعی یا آموختن تجربه به شخص انجام دهنده‌ی بازی است، مثل شبیه‌سازهای پرواز. بازی‌های آموزشی تعلیمی راهی سرگرم کننده و تعاملی برای آموزش به کاربر ایجاد میکند، در حالی که بازی های نامرتب سهولت دسترسی، گیم پلی، و قواعد و مقررات آسان و قابل درک دارند، مثل بازی های جور کردن، چیزهای پنهان و پازلی.

ژانر بازی ها

انواع سبک بازی های کامپیوتری

  • سبک اکشن
  • بازی های پلتفورمی
  • بازی های تیر اندازی
  • بازی های مبارزه ای
  • سبک نقش آفرینی
  • سبک شبیه سازی
  • بازی های استراتژی
  • بازی های ورزشی
  • بازی های بقا
  • بازی های ریتمیک
  • سبک ماجراجویی

متاسفانه، اکثرا بازی‌های ویدئویی-کامپیوتری را بی فایده ومخرب توصیف می‌کنند. اصولا فکر میکنند بازی‌ های ویدئویی اعتیاد آور، وقت تلف کن و انرژی ‌بر هستند. و اکثر آدم‌ها ممکن است فکر کنند بازی ویدئویی اساسا یک سرگرمی یا تفریح است، اما پژوهش‌های نوین با تحلیل های زیاد خود ثابت کرده اند که افراد می‌توانند از طریق انجام این بازی‌ ها فوایدی کسب کنند از جمله در زمینه‌ی مالی و شناختی. در اینجا، ما قصد داریم کمی بیشتر به بحث درباره فواید بازی های کامپیوتری برای قدرت درک و شناخت والدین بپردازیم و نگرانی آن ها از این موضوع را کمتر کنیم.

۱3مورد از فواید بازی های کامپیوتری

مهارت اجتماعی

1. باعث بهبود مهارت اجتماعی می شود

بازی‌های کامپیوتری می‌توانند برای کودکانی که از اختلال کمبود توجه رنج می‌برند، مفید باشد.بعضی از بازی‌ های ویدئویی خاص، به ویژه چند نفره‌ها نیازمند ارتباطات و تعاملات متعدد بین کاربران و بازی کنندگان است. این امر به بازی کننده‌ها اجازه می‌دهد در عالم بازی و زندگی واقعی روابط و آشنایی‌های خود را ارتقاء دهند و این امر قطعا به دورهمی‌های بیشتر با دوستان می انجامد. همان طور که همه می‌دانیم، ارتباط جنبه‌ی مهمی از زندگی انسان‌ها و موجودات اجتماعی دارد.

قدرت تصمیم گیری

2. قدرت تصمیم گیری را  افزایش می دهد

ساخت بازی‌ فکری کامپیوتری کودک را مجبور به درگیر شدن در فرآیند تصمیم گیری می‌کنند و نیازمند تصمیم گیری و واکنش سریع کاربر هستند. دانشمندان عصب شناس دانشگاه روچستر نیویورک به این نتیجه رسیدند که انجام بازی های رایانه ای باعث  تمرین مغز برای تصمیم گیری سریع می شود. بازی هایی نظیر شبیه سازی موقعیت هایی که باید در آن به سرعت تصمیم گرفت کاربر را عادت می دهد تا به سرعت اطلاعات محیطی را بررسی و بلافاصله به آنها واکنش دهد و تصمیم بگیرد.

کار گروهی

3. باعث تشویق به کار گروهی میشود

در بازی های ویدیویی تیمی، مهارت های گروهی نیز توسعه می یابند. گاهی اوقات نیاز به اتحاد برای غلبه و برد دربرابر تیم مقابل است که باعث افزایش حس همکاری در فرد می شود.

افزایش تمرکز

4. باعث افزایش تمرکز می شود

بسیاری از بازی‌های کامپیوتری آرامش بخش هستند و قدرت تمرکز و حضور ذهن کودک از طریق این بازی‌ ها رشد می‌کند. بازی‌های مبارزه‌ای مثل بازی اکشن می‌تواند توجه و تمرکز شخص بازی کننده را در طول زمان بازی به خود معطوف کند. این به آن خاطر است که اگر بازی کننده فقط یکی از جزئیات ریز را از دست بدهد، احتمالا کل بازی را از دست خواهد داد.

افزایش خلاقیت

5. خلاقیت را در کودکان تقویت می کند

در میان فواید بازی‌ های کامپیوتری برای کودکان می‌توانیم از تقویت خلاقیت و انعطاف پذیری به عنوان یک فایده بسیار مثبت نام ببریم. در ساخت هر یک از این بازی‌ها  خلاقیت بسیاری به خرج داده شده و بازی کردن با آن‌ها تأثیرات مثبتی بر کودک به جای می‌گذارد.آمارها نشان میدهد تعداد زیادی از بچه ها با انجام دادن یا حتی دیدن بازی های رایانه ای، بـه کارهایی مانند طراحی گرافیک یا برنامه نویسی روی می آورند وعلاقه مند می شوند و همین اقدام ها می تواند قدرت خلاقیت آن ها را تا حد زیادی بالا ببرد.

در عصر جدید، کودک شما میتواند برنامه نویسی را به راحتی یاد بگیرد و بازی های مورد علاقه خود را خلق  و به اجرا در بیاورد ،

استرس و افسردگی

6. استرس و افسردگی را کاهش می دهد 

دامنه فواید بازی های کامپیوتری  تنها به کودکان و نوجوانان محدود نمی شود. پژوهشی که در سال ۲۰۰۹ انتشار یافت، نشان می دهد انجام بازی های ویدیویی می تواند به افرادی که از مشکلاتی مثل استرس یا افسردگی رنج می برند، کمک کند تا بتوانند تا حدی بر این مشکلات غلبه کنند. این پژوهش نشان داد برخی افراد با تیپ شخصیتی A ( که معمولاً بسیار فعال هستند ) با انجام این بازی ها می توانند فرصتی برای آرامش بیابند و به این ترتیب از میزان استرس آن ها کم شود.

بیماری

7. رویکرد درمانی دارد

بازی های رایانه ای می تواند بـه بچه های بیمار کمک کند و درد و ناراحتی آن ها را کاهش دهد. در برخی بیمارستان های دنیا، مکانی را برای انجام دادن بازی های رایانه ای دربخش کودکان سرطانی یا کودکان مبتلا بـه تالاسمی و هموفیلی اختصاص میدهند تا این کودکان ساعت هایی رابا این بازی ها سرگرم شوند و ناراحتی ودرد بیماری شان را فراموش کنند.

کارکنان تعداد زیادی از مراکز درمانی معتقدند کـه بچه ها با انجام دادن بازی های رایانه ای، پیش از شروع درمان های فیزیکی مانند فیزیوتراپی، بهتر و بیشتر با آن ها همکاری می‌کنند و زودتر هم التیام مییابند. البته بـه شرطی کـه بازی در همان مکان انجام شود تا بچه بتواند احساس خوشایندی نسبت بـه کادر درمان پیدا بکند.

همچنین محققین در دانشگاه ناتینگام دریافته‌اند که انجام بازی‌های کامپیوتری می‌تواند در درمان مشکلات بینایی به طور قابل توجهی موثر باشد. به گفته این گروه از محققین انجام یک ساعت بازی کامپیوتری می‌توانند تأثیری مساوی با ۴۰۰ ساعت استفاده از تجهیزات درمانی باشد. علاوه بر این از بازی‌های کامپیوتری می‌توان در درمان اختلالات ذهنی، زبانی، گفتاری، شنوایی، آلزایمر و … کمک گرفت و این در حالی است که برای تحقق این مهم در تولید بازی‌های کامپیوتری باید از تیمی تشکیل شده از برنامه نویسان، هنرمندان، روانشناسان و پزشکان استفاده نمود.

مسئولیت پذیری

8.احساس مسئولیت پذیری را در کودک ایجاد می کند

انجام دادن بازی های رایانه ای بـه صورت گروهی باعث این می شود که بچه ها نسبت بـه یک دیگر احساس مسئولیت کنند و همین حس مسئولیت را هم در آینده شغلی و زندگی خانوادگی شان همراه داشته باشند.

زبان

9. یادگیری زبان جدی

اکثر بازی‌های کامپیوتری مطرح به زبان‌ انگلیسی هستند، به همین خاطر می توان از این بازی‌ها به عنوان یک ابزار آموزشی برای فراگیری زبان‌های خارجی در نظر گرفت.

آرامش ذهن

10. ذهن را آرام میسازد

بسیاری از گیم‌بازها از واقعیت‌های جهان فراری هستند، که چیز بدی نیست؛ زیرا هر از چند گاهی مغز به استراحت ودور بودن ازاحساس افسردگی و استرس برای سلامتی خود نیاز دارد.

دوستان جدید

11. دوستان جدیدی پیدا می کنند

اگر کودک شما خجالتی است که جدا ار دیگران می ماند، ممکن است بازی کامپیوتری برای او مفید باشد. بازی ها زمینه ای را برای کودک شما ایجاد می کند تا با او دوستان جدیدی پیدا کند وقت خود را با آنها بگذراند و بازی ها هستند که میان آن ها به به یک موضوع رایج بحث تبدیل شده است.

اوقات فراغت

12. یک اوقات فراغت مفرح و سالم

برای مبارزه با خستگی روزانه و تنش های مختلف نیاز به تفریح و حواس پرتی داریم که بازی ویدویی یک گزینه خوبی برای این مورد است زیرا واقعیت های مختلفی در آن ارائه داده می شود و تفریحی نسبتا کم خطر است.

پیروزی

13. به شما یاد میدهد شکست کلید پیروزی است

غیرممکن است یک آدم موفق در زندگی مزه‌ی شکست را نچشیده باشد. اصلا محال است که آدم باشی و تا به حال شکست نخورده باشی، زیرا هرکسی بالاخره در بخشی از زندگی خود شکست را تجربه خواهد کرد. کلید پیروزیِ نهایی در شکست‌های زیاد است.

حتما قصه‌ی توماس ادیسون و شکست‌های پی در پی او را برای اختراع لامپ شنیده‌اید، اما شاید در مورد شکست‌های مدام  این افراد موفق چیزی نشنیده باشید:

  • ۱۰۰۹ نفر درخواست کُلنل ساندرس، موسس رستوران‌های زنجیره‌ای مرغ سوخاری کنتاکی (کی اف سی)، را رد کردند.
  • خانم رولینگ، نویسنده‌ی سری کتاب‌های موفق هری پاتر، ۱۲ بار برای چاپ کتاب با شکست رو‌به‌رو شد.
  • انیشتین تا سن ۴ سالگی نمی‌توانست صحبت کند و تا ۷ سالگی نمی‌توانست بخواند.
  • ونگوک، نقاش معروف هلندی، در طول دوران هنری خود فقط یک تابلو‌ی نقاشی فروخت.
  • مایکل جردن، اسطوره‌ی بسکتبال، در دوران دبیرستان از تیم بسکتبال مدرسه اخراج شد.

پس می‌بینیم که شکست مسئله‌ی بسیار مهمی است. در بسیاری از بازی های کامپیوتری بازی با بیشتر از یک جان شروع می‌شود و این یعنی شکست خوردن اشتباه بدی نیست. در بازی برای تمام کردن هر راند و رسیدن به هدف باید چندین بار شکست خورد. همین مسئله بازیکن را تشویق می‌کند تا چندین و چند بار تلاش کند و روی مشکل پیش روی خود متمرکز شود، بدون اینکه روحیه خود را ببازد یا تسلیم شود.همه این موارد جزو فواید بازی های کامپیوتری بود.

در اخر به معرفی چند بازی خوب ۲۰۲۱می پردازیم

  • days gon
  • last of us
  • Grindstone
  • Erica
  • The Wild At Heart

سخن پایانی

بازی‌های کامپیوتری ضمن فواید قابل توجهی که برای کودکان دارند، ضرر‌های بسیار جدی را نیز در پی دارند. ضرر‌های این بازی‌ها، به ویژه در صورت ابتلای کودک به اعتیاد به بازی‌های کامپیوتری، می‌توانند حتی جبران ناپذیر نیز باشند. پس والدین باید مراقب کودکان خود بوده و زمان و نوع بازی‌های کامپیوتری را برای کودک تعیین کنند.

 

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

مدیر سایت

نویسنده

مدیر سایت

دیدگاه ها
1 دیدگاه