افزایش تمرکز کودکان+۱۰ترفند

افزایش تمرکز کودکان
کودکان و نوجوانان
مدت زمان مطالعه : دقیقه
  • 0 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 626
فهرست
  • ۱۰ راهکار افزایش تمرکز کودکان هنگام مطالعه
  • سخن پایانی

افزایش تمرکز کودکان+۱۰ترفند

در این مقاله قصد داریم با ارائه راهکارهایی به افزایش تمرکز کودکان بپردازیم. بسیاری از کودکان هنگام درس خواندن مدام جست و خیز دارند، برای انجام تکالیف صورت مکرر باید والدین به آنها تذکر دهند و این دغدغه ای برای بسیاری از والدین شده تا در جلسات مدارس از مشاوران درباره‌ی راهکارهایی برای افزایش تمرکز فرزندانشان سوال کنند.

البته باید توجه داسته باشیم که کودکان چون پرانرژی و بازیگوش هستند نمی‌توان از آنها انتظار داشت که کامل تمرکز کنند و حواس‌شان اصلا پرت نشود. با این وجود باید به دنبال راهکارهایی برای افزایش تمرکز کودکان باشیم.

۱۰ راهکار افزایش تمرکز کودکان هنگام مطالعه

بازی

۱. بازی می‌تواند تمرکز کودکان را افزایش دهد

کودکان بازی را دوست دارند؛ در هنگام بازی مطالب زیادی یاد می‌گیرند، بنابراین بهتر است فعالیت هایشان را در قالب بازی پیش ببریم. می‌توان از اسباب های معمولی برای این کار بهره برد بهترین گزینه بازی های فکری است . در کل بازی‌هایی که با هدف افزایش تمرکز در سطح بازار به فروش می‌رسند، میتواند کمک بزرگی برای این مورد باشد .

از جمله بازی های فکری که قدرت تمرکز کودکان را بالا می‌برد، جدول کلمات ، جورچین ، بازی با کارت پازل های تصویری، میباشد.

تلفن های هوشمند: اگر می‌خواهید تمرکز کودک را بالا ببرید، تلفن هوشمند، تبلت را از آنها دور نگهدارید. طبق تحقیقات انجام شده ، تلفن های هوشمند تمرکز کودکان را مختل می‌کند.

مرتب کردن: مرتب‌کردن و تمرکز رابطه‌ی مستقیمی با هم دارند. دنبال‌کردن دستور تهیه غذا، چیدن میز و مرتب‌کردن اشیاء به ترتیب حروف الفبا، فعالیت‌هایی هستند که به کودکان کم‌تمرکز کمک می‌کنند.

نشستن : در این بازی کودک تمرین می‌کند که بتواند مدت زمانی را فقط در یک‌جا، بدون تکان‌ خوردن بنشیند. یک بازی تمرکزی دیگر در این دسته بازی‌ها، “مجسمه‌بازی” است. با تکرارکردن این کلمه، ذهن کودک عادت می‌کند، و کم‌کم این ارتباط بین ذهن و بدن، تمرکز کودک را بالا می‌برد.

تغذیه سالم

۲. تغذیه سالم

مصرف غذاهای آماده و شیرین سبب بی‌حالی و کسل شدن او می‌شود.در مقابل غذاهای پروتئینی مانند بادام،تخم مرغ، گوشت های بدون چربی هوشیاری او را بالامی‌برد.

طبق تحقیقات دانشگاه “آلستر” مصرف نان تست به همراه لوبیای پخته در وعده صبحانه قدرت درک کودک را بالا میبرد.همچنین سبزیجات و میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که باعث رشد قدرت ذهن کودک می‌شود.

در مقابل، مصرف مواد حاوی کافئین، همچون قهوه و نوشیدنی های انرژی‌زا که کودکان علاقه زیادی به آنها دارند، شکر اضافی ناسالمی را وارد بدن می‌کنند که باعث افت انرژی آنها می‌گردد.

استراحت

۳. زمان استراحت آنها را افزایش دهید

زمانی که کودک از مدرسه می‌آِید زمان زیادی را به همراه دوستان خود صرف بازی کره و همین باعث خستگی اوست . یک چرت ۲۰ دقیقه ای میتواند برای افزایش تمرکز کودکان عالی باشد.

همچنین بهتر است به آنها یاد دهیم همیشه پیش از شروع درس خواندن و مطالعه، دستشویی برود و چیزی بخورد تا در حین مطالعه مجبور نباشد به سراغ چنین کارهایی برود و تمرکزش مختل گردد.

۴. کارهای بزرگتر را به کارهای کوچکتر تبدیل کنید

خواندن یک فصل کامل از یک درس، به‌صورت یکجا ممکن است برای کودک سخت باشد. بهتر است فصل را به صفحه‌ها و حتی پاراگراف‌هایی تقسیم کنیم تا کودک بعد از به اتمام‌ رساندن هر کار کوچکی احساس موفقیت کند و به او انگیزه دهد کار خود را ادامه بدهد.

۵. محیط را آماده کنید

برخی از کودکان با محیط آرامش‌ بخش و ساکت راحت‌تر هستند. برخی دیگر در محیطی راحت‌تر هستند که جنب ‌و ‌جوش زیادی وجود دارد. درک این مسئله که کودک شما در کدام محیط راحت‌تر است، می‌تواند اولین قدم در افزایش تمرکز کودکان باشد.

آرامش: موسیقی بی‌کلامِ آرامش ‌بخش و نور کم می‌تواند کودک شما را برای درس‌خواندن آماده کند. در مقابل برخی در فضایی با نور زیاد راحت هستند.

دستگاه‌های الکترونیکی: حالت ایده‌آل این است که همه‌ی دستگاه‌ها همچون تلویزیون، آی‌پد، گوشی هوشمند و غیره را موقع درس‌ خواندن خاموش کنیم یا از اتاق خارج کنیم تا کودک را دچار حواس پرتی نکنند. اگر برای درس‌خواندن به رایانه نیاز دارد، مطمئن شوید از آن فقط برای درس‌خواندن استفاده می‌کند، نه چیز دیگر.

در ‌دسترس‌ بودن لوازم: هر چیزی که کودک لازم دارد را پیش از شروع مطالعه ، در دسترس او قرار دهید تا مجبور نشود دست از مطالعه کشیده و چیزی را بردارد. کتاب‌ها، دفتر‌ها، مدادرنگی، مداد‌ها و حتی یک لیوان آب را برای او روی میز بگذارید. این کار به کودک یادآوری می‌کند، چه میزان از کارها باقی مانده و زمان خود را بهتر مدیریت کند. همه‌ی این کارها به افزایش تمرکز کودکان کمک شایانی خواهد کرد.

جایزه

۶. کودک را تشویق کرده و به او جایزه بدهید

از فرزندتان بپرسید با شما دوست دارد چه کارهایی را انجام دهد و یک هدف ماهانه یا هفتگی برای آن تنظیم کنید. یک جدول ایجاد کرده و کارهای خوب او را در آن یادداشت کنید . برای هر کاری که منظم انجام شده به فرزندتان یک ستاره بدهید. این ستاره‌ها می‌تواند نشان دهنده پاداشی باشد که آخر ماه قرار است به او بدهید؛ مثل خرید یک کتاب جدید یا به پارک رفتن، دوچرخه سواری بردن کودک به سینما و … . البته توجه داشته باشبد که حتما به وعده خود عمل کنید .

۷. ویژگی های منحصر به فرد کودک را دریابید

سعی کنید در روش ارائه تکالیف به کودک، انعطاف پذیری به خرج دهد. به این موضوع توجه کنید که هر کسی ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد و همه نمی‌توانند به یک شیوه یاد بگیرند. ممکن است عدم تمرکز کودک ناشی از ناهماهنگی ویژگی‌های درونی او با تکالیف درخواستی باشد.

از همین رو لازم است نسبت به ویژگی های فردی و صفات شخصیتی کودک خود آگاهی بیشتری داشته باشید و از روش‌هایی برای افزایش تمرکز کمک بگیرید که تناسب بیشتری با او دارند.

کودکان ذهنی باز و خلاق دارند و می توانند تکالیفی که دارند را با خلاقیت خود در آمیخته و آنها را انجام دهند.

حتما بخوانید: خلاقیت کودک

حواس پرتی

۸. زمانی را به حواس پرتی اختصاص دهید

کودکان به‌صورت طبیعی پرانرژی و بازیگوش هستنند،بنابراین ، هنگامی که زمان آنها برای انجام کاری به پایان رسید، می‌توانیم تایمی را به آنها بدهیم تا انرژی خود را تخلیه کنند. بهتر است در این زمان کار متفاوتی انجام دهند.

نفس عمیق

۹. ایجاد تصویر ذهنی و نفس عمیق کشیدن

ترکیب‌ روش های ساده‌ی آرامش ‌بخش مانند تنفس عمیق و تصاویر ذهنی مثبت به مغز کمک می‌کند، مهارت‌های جدید را بهتر یاد بگیرد.

به عنوان مثال، می‌توانید از کودک خود بخواهید که چشمانش را بسته و تصور کند که  در کلاس درحال گوش دادن به معلم است.

در ذهن خود چه چیزی مشاهده می‌کند؟ چه چیزی را می‌شنود؟ چه چیزی حواس او را پرت می‌کند؟

حتی، می‌توانید از او بخواهید تصور کند چگونه می‌توان از این حواس ‌پرتی‌ها نجات یافت؟

وقتی کاملا توانست این تصاویر را در ذهن خود به‌وجود بیاورد،‌ خواهید دید که رفتار او در مدرسه نیز به همان تناسب تغییر کرده!

۱۰. از انرژی آنها استفاده کارآمدتری داشته باشید

بعضی بچه‌ها صبح‌ها بیشتر انرژی دارند، ولی بعضی دیگر عصر پرانرژی هستند. مطالعه یا انجام فعالیت های دیگر در این هنگام به بچه‌ها کمک می‌کند، بیشتر روی کار خود تمرکز اشته باشند. همیشه فعالیت‌های سخت‌تر را به زمانی موکول کنید که بیشترین انرژی را دارند. با کاهش انرژی، می‌توانید سراغ فعالیتی سبک‌تر بروید. این کار به افزایش تمرکز کودکان کمک میکند.

سخن پایانی

در پایان مقاله افزایش تمرکز کودکان، ما در تیم نابغه ساز تلاش کردیم تا 10 روش اصلی برای افزایش تمرکز کودکان هنگام مطالعه را برای شما ارائه دهیم، تا بتوانیم به بخشی از نگرانی‌های والدین در راستای پرورش کودکانی با استعداد کمک کنیم.

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

مدیر سایت

نویسنده

مدیر سایت

دیدگاه ها
4 دیدگاه
  • فریبا

    سلام من به عنوان مادر چه کارهایی میتوانم در افزایش تمرکز کودکان خود انجام دهم؟

    • زهرا حیدری

      سلام فریبا عزیز!
      راه های زیادی در جهت افزایش تمرکز کودکان معرفی شده شما میتوانید با بررسی راه های پیشنهادی هریک تاثیر مثبتی در افزایش تمرکز کودک دلبند شما داشت آن را مد نظر قرار دهید.

  • حانیه

    درود به شما
    آیا برای افزایش تمرکز کودکان تنظیم برنامه دقیق روزانه میتواند موثر باشد؟

    • زهرا حیدری

      سلام حانیه عزیز!
      بله یکی از راه هایی که میتونید برای افزایش تمرکز کودکان انجام بدید تنظیم یک برنامه روتین هست که مداوم بررسی کنید چقدر تاثیر گذار واقع شده
      موفق باشید