پایتون (Python Programming Language) یک زبان برنامهنویسی دارای نحو ساده وبالا است .ویک زبان همه منظوره چند پلتفرمی و چند پارادایمی است که از نوع داده پویا است. طبق نظرسنجی اخیر Stack Overflow نشان داده شده که پایتون از زبانهایی مثل جاوا، C ، C++ پیشی گرفته و از جایگاه خوبی برخوردار است. حال این خصوصیاتی که گفته شد دلایل خوبی برای اینکه چرا پایتون را باید یادبگیریم هستند.
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که در بین این همه زبان پایتون از همه محبوب تر است. دلایل خیلی زیادی وجود دارند که به ما به برخی از انها می پردازیم:
یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون بسیار راحت و قابل درک است و هر فردی را حتی با سطح صفر در برنامه نویسی میتواند به سادگی و با کمک سینتکس قابل درک اش، که شبیه به زبان انگلیسی است، آموزش دهد و به یک برنامهنویس تبدیل کند. به همین دلیل معمولا به افرادی که میخواهند تازه شروع به برنامه نویسی کنند به آنها زبان برنامه نویسی پایتون معرفی میشود. همچنین پایتون یک زبان پرکاربرد است که در زمینه های مختلف مورد استفاده است.مهم ترین ویژگی که برای دلیل انتخاب زبان پایتون وجود دارد این است که در این زبان تعداد زیادی کتابخانه بزرگ و قوی وجود دارد که برنامه نویسی را برای کاربر بسیار راحت تر کرده است و همچنین کاربران میتوانند که از کدهای افراد دیگر نیز استفاده کنند. همچنین یک محیط کد نویسی تعاملی دارد ک باعث یاد گیری ساده هنگام کار با این زبان و تست کردن اجرای اسکریپت ها می شود.علاوه بر این دلایل زبان پایتون به عنوان به کاربر اجازه میدهد تا در کنار توجه به وظایف برنامه نویسی رایج، بر روی عملکرد اصلی برنامه تمرکز کند.
زبان پایتون قابلیت نگهداری و خوانایی کدها را دارد وهمچنین امکان مفاهیم بدون نوشتن کد اضافی را بیان می کند. این زبان برخلاف دیگر زبان های برنامه نویسی علاوه براینکه به خوانایی کدها تاکید می کند از کلمات کلیدی انگلیسی به جای علائم نگارشی نیز استفاده می کند. زبانی است متن باز است که همه علاقه مندان توانایی مشارکت در توسعه را دارند.برای وظایف روزانه مناسب بوده و در زمان کوتاه امکان توسعه برنامه را فراهم می کند. همچنین دارای کاربردهای متنوعی در شرکت ها از جمله بازی سازی، چارچوب های وب، برنامههای کاربردی، توسعه زبانی، پیش نمونه سازی، برنامههای طراحی گرافیکی و دیگر موارد است.
نکته قابل توجه آن است که زبان پایتون در حال حاضر به همه اهدافی که برای یک پروژه تعریف شده رسیده است و همین امر موجب شده است که پایتون به زبان بسیار محبوبی مبدل شود که در سال های اخیر همواره در فهرست ده زبان برنامهنویسی برتر قرار گرفته است .
زبان برنامه نویسی پایتون با گستره وسیعی از کامپیوترها و سیستم عامل هایی مانند گنو/لینوکس و بسیاری از برندهای یونیکس از دیگر گزینهها سازگار است. MacOS
پایتون زبانی رایگان است و استفاده از آن هیچ هزینه وپروانه ای (licensing fees) ندارد وهمچنین این زبان قابل ویرایش و بازتوزیع است چون که علارغم اینکه حق نشر (کپی رایت) دارد همراه با پروانه های متن باز ارائه می شوند.
چند ویژگی و کاربردهای اصلی پایتون که باعث شده کاربران این زبان را به عنوان اولین زبان برنامه نویسی انتخاب کنند شامل موارد زیرهستند ر:
دلایل انتخاب زبان برنامه نویسی پایتون در شرکت های نرم افزاری این است که دارای ویژگی های متنوع و نیازمند نوشتن کدهای کمتری است. همچنین شرکت های برنامه نویس بزرگ هم از این زبان به دلایل زیر بهره می برند:
زبان پایتون از همه ی پلتفرم های بزرگ ومهم به نحو احسن پشتیبانی می کند که برخی از پلتفرهای موبایل هم شامل می شود. با استفاده از زبان پایتون کاربر میتواند هر چیزی را خلق کرده را که خلق کرده است را دون زحمت زیاد به پلتفرمهای دیگر deployکند.
به علاوه اینکه زبان پایتون با دیگر زبانهای برنامه نویسی رابطه یِ خوبی دارد ) اصطلاحاً یکسری Binding و Wrapper را میتوان برای فریمورکها و کتابخانهها ی زیادی که برای زبانهای دیگر نوشته شدهاند پیدا کرد) که این ویژگی باعث میشود Python Standard Library که یک مجموعهیِ کامل و گسترده است، بسیار بزرگ تر و کامل تر از قبل شود.
این زبان یک زبان برنامه نویسی چند کاره است که در عین حال می تواند به عنوان یک زبان برنامه نویسی بسیار کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد.که یکی از قدرتمندترین زبانهای اسکریپتنویسی برای مدیریت اتوماسیون و سیستمها است. و یادگیری پایتون وقت کاربر را بر روی چیزهایی که اهمیت دارند آزاد می کند.
سینتکس (syntax) پایتون به گونه ای است که برنامه نویسی را برای کاربر بسیار ساده می کند. که همین ویژگی باعث شده است که پایتون معمولاً برای ساخت نمونه اولیه پروژهها (Prototype) با صرف زمان بسیار کم و به عنوان یک نمونه مفهومی بسیار مناسب باشد؛ به خصوص زمانی که کاربر مجبوراست زمان بسیار کمی برای کد نویسی بگذارد و باید بیشتر وقتش را صرف طراحی ایده خود کند ،که این ویژگی بیشتر به چشم میآید.
ناسا (NASA) نیز از پایتون برای برنامه نویسی ماشین آلات فضایی و تجهیزات بهره میبرد. همچنین برای نمایش اعداد یا تصاویر ، حل معادلات علمی ، پردازش متن و ذخیرهسازی داده مورد استفاده قرار گرفته است.
فقط کافی است چند ساعت در هفته را به یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون اختصاص بدهید تا پس از یک مدت کوتاه بتوانید یک مهارت کلیدی به سایر تواناییهای قبلی خود اضافه کرده و در نتیجه موقعیتهای شغلی خود را به طرز شگفت انگیزی چند برابر کنید. امیدوارم که توانسته باشم مطالب مفیدی را در اختیارتان قراربدهم .
نابغهساز در پاییز 97 با رویکرد تسهیل برنامهنویسی برای کودکان و نوجوانان پدید آمد. تیم نابغهساز از ابتدای سال 96 به دنبال راهی برای آموزش برنامهنویسی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان بودند. در این راه نرمافزارها و برنامههای متنوعی توسط این تیم مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.