اولین پلتفرم تخصصی حوزه برنامهنویسی کودکان و نوجوانان، به دست شرکت داده پردازان ورتا و در پارک علم و فناوری یزد رونمایی شد. شرکت ورتا پیشتر سابقه ارائهی محصولی همچون نابغهساز را در راستا ارتقای سطح دانش کامپیوتری و برنامهنویسی کودکان داشت؛ به گفتهی مدیرعامل این شرکت، سرکار خانم الهه نخعی: «بیکد» اولین و تنها نسخه شبکهی اجتماعی برنامهنویسی کودک و نوجوان نه تنها در سطح کشور، بلکه در سطوح جهانی است. کودکان و نوجوانان در این بستر امن و بومی به تبادل اطلاعات علمی خود در حوزه فناوری اطلاعات خواهند پرداخت و با مراکز معتبر این حوزه در ارتباط خواهند بود. مخاطب هدف این شبکهی اجتماعی ردهی سنی ۶ تا ۱۶ را شامل میشود.
وی ضمن تشریح قسمتهای مختلف این پلتفرم افزود: از سایر ویژگیهای آن میتوان به یادگیری برنامهنویسی با زبانی ساده و در محیطی جذاب، اشتراک گذاری طرحهای ساخته شده توسط همهی برنامهنویسان کودک و نوجوان، پرسش و پاسخ در انجمن با حضور بهترین مربیان کشوری، فروش محصولات تخصصی حوزهی آموزش برنامهنویسی کودک و نوجوان، انتشار مقالات، آشنا شدن بیشتر با زبانهای برنامهنویسی کودک و نوجوان و معرفی آموزشکدههای فعال در در این زمینه اشاره کرد.
مهندس محمد مهدی لطفی، رییس پارک علم و فناوری یزد در بخشی از این مراسم، به چند جهت این محصول را قابل ستایش خواند و اظهار کرد: فعالیت این شرکت روی گروه مخاطب کودک و نوجوان به لحاظ شکلگیری شخصیت آنان در این محدودهی سنی بسیار حائز اهمیت است و میتواند نقش تاثیرگذاری بر این گروه آیندهساز کشورمان داشته باشد.
وی با بیان این که: تکنولوژی همواره به معنی پیچیدگی نیست؛ بلکه میتواند به منظور تسهیل امور و دسترسی بهتر به برخی خدمات باشد. ادامه داد: این محصول نیز با وجود برخوداری از تکنولوژی و با هدف همگانی کردن آموزشهای برنامهنویسی برای کودکان و نوجوانان تولید شده که بسیار باارزش است.
محمدرضا پاکدل مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان یزد با در نظر گرفتن زیساختها و شاخصهای برتر استان یزد در حوزهی آی سی تی (ICT) به دیدار اخیر خود با وزیر جدید ارتباطات اشاره کرد و گفت: رویکرد جدید وزارت اراتباطات، ارائه خدمات با کیفیت بیشتر به مردم و چشاندن طعم فناوری اطلاعات به مردم است و محصول امروز این شرکت فناور در همین راستا است.
مدیر پردیس فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری یزد، دکتر امیر جهانگرد، نیز در این مراسم سخنرانی کرد. وی ضمن اشاره به تابوشکنیهای حوزه مجازی در دوران کرونا و استفاده از زیرساختها در امر آموزش اضافه کرد: امروز استفاده نادرست از شبکههای اجتماعی به ویژه گروههای سنی کودک و نوجوان را در معرض آسیبهایی قرار داده است و این در حالیست که با هدایت مناسب این قشر در همین بستر میتوان آینده و زندگی این قشر را متحول کرد.
دکتر جهانگرد همچنین اشاره کرد: قطعا شغل آینده بسیاری از فرزندان ما مشاغلی خواهد بود که اکنون شناختی از آن نداریم و چنین اقداماتی میتواند ضمن توسعهی صنعت به سمت آی تی (IT)، کمبود نیروی انسانی در این بخش برای آینده کشور و استان را تامین کند.
نابغهساز در پاییز 97 با رویکرد تسهیل برنامهنویسی برای کودکان و نوجوانان پدید آمد. تیم نابغهساز از ابتدای سال 96 به دنبال راهی برای آموزش برنامهنویسی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان بودند. در این راه نرمافزارها و برنامههای متنوعی توسط این تیم مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.