فهرست مطالب
پیشتر در مورد زبان برنامه نویسی و انواع آن گفتیم. حال میخواهیم در مورد ابزارهای کاربردی برنامه نویسی صحبت کنیم. برای شروع برنامهنویسی میتوانیم از ابزارهای مختلف و متنوعی استفاده کنیم. هرکدام از این ابزار ها مناسب یک یا چند کار هستند که میتوان با آنها برنامه نوشت. ما چند مورد از آنها را به شما معرفی و مختصر آنها را توضیح میدهیم.
در قدم اول ما به یک سیستمعامل قدرتمند نیاز داریم تا بتوانیم آنها را اجرا کنیم. از معروف ترین سیستم عامل های دنیا میتوان به ویندوز، لینوکس و اشاره کرد.در مرحله دوم برای بسیاری از برنامهنویسان این چالش وجود دارد که برای کد نوشتن از چه ابزارهای کاربردی و به صرفه استفاده کنند. در این زمینه، هم برنامه نویسان حرفهای و هم برنامه نویسان مبتدی به یک ابزار برای کدنویسی نیاز دارند تا فعالیتهای خود را مدیریت کنند.پس از آن که ما یک زبان را از میان انواع زبانهای برنامه نویسی انتخاب کردیم، نیاز به نرم افزاری تحت عنوان Editor یا ویرایشگر کد داریم تا با استفاده از آن بتوانیم کدنویسی کنیم.
یکی از ویرایشگرهای کد معروف که در سیستم عامل ویندوز به صورت پیشفرض نصب شده است، Notepad است. نتپد بسیار ابتدایی است و فقط قابلیت نوشتن متن در آن وجود دارد و محلی برای اجرا و نشان دادن آن کد ندارد. ادیتور پیش فرض سیستم عامل گنو/لینوکس VIM نام دارد که جلوتر در مورد آن توضیح میدهیم. اما این در حالی است که نرم افزارهای بسیار پیشرفتهتر از آنها هم وجود دارند که در ادامه، بیشتربا ابزارهای کاربردی برنامه نویسی آشنا خواهیم شد.
ابزار GitKraken یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) است که در پلتفرمهای ویندوز، لینوکس و Mac پشتیبانی می شود. میلیون ها برنامه نویس از GitKraken به همراه ابزارهای دیگر نظیر GitHub و GitLab برای مدیریت سورس کنترل استفاده کرده اند. طبق نظرسنجی ابزار GitKraken برای ۴ سال متوالی به عنوان محبوب ترین ابزار رابط کاربری گرافیکی انتخاب شده است.
ویژگی های کلیدی :
یکی از محیط های پیشرفته آنلاین جهت توسعه نرم افزارها میباشد که بیش از ۱۰۰ ها زبان برنامه نویسی را از جمله پی اچ پی, رابی , پایتون , جاوا اسکریپت و … را با Node.js و Go پشتیبانی میکند. این پلتفرم ،توسعه دهندگان را قادر میسازد تا سریعا با فضای کاری از پیش ساخته شده کار کنند. همچنین توسعه دهندگانی که از Cloud9 IDE استفاده میکنند میتوانند در پروژه خود با دیگر توسعه دهندگان همکاری کنند یا برنامه های نوشته خود را در مرورگر ها یا سیستم عامل های مختلف برای برسی سازگاری تست کنند.
ویژگی این ابزارهای کاربردی برنامه نویسی
یکی دیگر از ابزارهای کاربردی برنامه نویسی است. PhpStorm یک محیط یکپارچه برنامه نویسی (IDE) برای برنامه نویسان وب و PHP است که توسط شرکت JetBrains طراحی شده است امکانات محیط توسعه یکپارچه PhpStorm به قدری زیاد هستند که برای یادگیری تمامی این قابلیتها باید حتما آموزش ببینیم.
PhpStormیک ویرایشگر حرفهای کد PHP nhn که کار برنامه نویسی را بسیار لذت بخش کرده و سرعت کدنویسی را بالا میبرد.این پلتفرم یک محیط برنامه نویسی مبتکرانه و چند سکویی است، که در چند سال اخیر، به محبوبیت آن افزوده شده است. این نرمافزار مفید از زبانهای PHP، HTML5، CSS، JavaScript و XML به طور کامل پشتیبانی میکند. این زبانها با کمک افزونههایی که به همراه IDE نصب میشوند، پشتیبانی میشوند و به صورت پیشفرض فعال هستند. پشتیبانی از سایر زبانها برنامه نویسی را میتوانید از طریق نصب پلاگین یا افزونه، اضافه کنید.
برخی از ویژگیهای این نرم افزار
از ابزارهای کاربردی برنامه نویسی که معروفترین و کهنه کارترین ویرایشگر متن لینوکس، ویرایشگر Vim میباشد. در برخی موارد، Vim تنها گزینه برای برنامه نویس است. مثلا زمانی که بخواهیم در سرور لینوکس کانفیگ خاصی انجام دهیم. آنچه که این ویرایشگر را در برابر دیگر ویرایشگرها بسیار خاص میکند، قابلیت شخصی سازی بسیار بالای آن است.
ویرایشگر ویم یکی از ویرایشگرهای پرطرفدار است که امروزه بسیاری از کاربران از آن استفاده میکنند. Vim مخفف کلمه Vi Improved (Vi بهبود یافته) میباشد. نرم افزار Vim یک نرم افزار رایگان و اپن سورس است که توسط Bram Moolenaar نوشته شده است. این ویرایشگر اولین بار در سال ۱۹۹۱ برای انواع یونیکس منتشر شد.
هدف اصلی از ساخت آن ارتقاء ویرایشگر Vi بود که در سال ۱۹۷۶ منتشر شده بود. Vim در واقع به عنوان کلونی از نرم افزار قدیمی Vi است. مانند Vi این ویرایشگر نیز خط فرمان محور بوده و مبتنی بر ترمینال میباشد. یکی از ویژگیهای بسیار خوب ویم در دسترس بودن آن در انواع مختلف سیستم عامل از جمله توزیعهای مختلف لینوکس، ویندوز و مک میباشد.
ویرایشگر Vim به طور سنتی دارای محیط گرافیکی (GUI) نمیباشد، اما به تازگی نسخه جداگانهای به نام gVim ایجاد شده که محیط گرافیکی برای این ویرایشگر فراهم میکند.
در ادامه به برخی مزایای استفاده از Vim میپردازیم:
یکی دیگر از ابزارهای کاربردی برنامه نویسی ، نرم افزار IntelliJ IDEA محصول شرکت JetBrains بوده و برای برنامه نویسان جاوا و توسعه آن طراحی و تولید شده است. این نرم افزار دارای محیطی کاربر پسند بوده و تمامی امکانات یک برنامه نویس حرفه ای را فراهم می آورد. کد نویسی سریع، پشتیبانی از انواع فریمورک های پر کاربرد ویژگی هایی هستند که IDEA را به نرم افزار محبوب برنامه نویسان جاوا تبدیل کرده است. در ادامه و پس از آموزش از شما دعوت می کنیم این نرم افزار حرفه ای را دانلود نمائید.
حالا اگر هنوز هم برای شما سوال است که برنامه نویسی چیست؟مقاله از زبان های برنامه نویسی را مطالعه نمایید