فهرست مطالب
پایتون (python) یکی از زبانهای چندمنظوره شی گرا است . یکی از مهمترین دلایل ایجاد زبان برنامه نویسی پایتون خوانایی بالای کدها است.پایتون از جمله زبانهای برنامهنویسی قدرتمندی است که در زمینه علم دادهها، یادگیری ماشینی، خودکارسازی سامانهها، توسعه وب، واسط های برنامهنویسی و… به کار گرفته میشود.
این زبان برنامه نویسی کاملا چند منظوره است و تقریباً در هر جایی که از داده ها، محاسبات ریاضی یا خطوط کد استفاده می شود، کاربرد دارد. به عنوان مثال، بر خلاف جاوا، پایتون محدود به استفاده برای توسعه وب نیست.
سطح بالا بودن زبان برنامه نویسی پایتون به این معناست که کدهای نوشته شده نسبت به زبان ماشین بیشتر به زبان انسانی و زبان انگلیسی نزدیک هستند. کد نویسی به زبان پایتون نسبت به زبان های دیگر مانند جاوا در زمان کمتری نوشته میشوند.
پایتون یک جامعه بزرگ و فعال دارد که به مجموعه ماژول ها و کتابخانه های پایتون کمک می کند و به عنوان یک منبع مفید برای برنامه نویسان دیگر عمل می کند. در این مقاله سعی داریم ۲۲ ترفند های جالب پایتون براتون رونمایی کنیم:)
زبان برنامهنویسی پایتون در سال ۱۹۹۱ میلادی توسط یک برنامهنویس هلندی بهنام خیدو فان روسوم (Guido van Rossum) ایجاد شد، این زبان با قابلیتهای فراوان و شگفتانگیزی که دارد تحولی در دنیای برنامهنویسی بهوجود آورده است، از توسعهی برنامههای تحت وب گرفته تا ایجاد بازیهای رایانهای!
در سالهای اخیر، پایتون مورد توجه بسیاری از برنامهنویسان بوده و روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود، هرچند هنوز در ایران هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است، ولی میتوان آیندهی روشنی برای آن تصور کرد، زیرا کاربردهای فراوانی داشته و در برنامهنویسی بسیاری از وبسایتهای معتبر مورد استفاده قرار گرفته است.
پایتون یک زبان اسکریپتی است که کدهای آن در پلتفرم های لینوکس، ویندوز، مکینتاش، سیستم عاملهای موبایل و حتی پلیاستیشن قابل اجراست و بهدلیل قابلیتهای فراوانی که دارد، به یکی از زبانهای مورد علاقهی برنامهنویسان وب تبدیل شده و شرکتهای بزرگی مثل گوگل، یاهو، اینستاگرام، ناسا، یوتیوب و… در سطح بالایی در حال استفاده از آن هستند.
ولین نسخه پایتون در سال ۱۹۹۰ معرفی شد. یک سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۱، مفاهیم مهمی مثل Class ،List و String در پایتون پشتیبانی شد. همچنین از مهمترین ویژگی هایی که در این سال به این زبان اضافه شد، میتوان به پشتیبانی از Lambda ،map و Filter اشاره کرد. همه این موارد دست به دست هم داده بودند تا برنامه نویسی تابعی ( Functional Programing ) در پایتون راحتتر انجام شود.
در سال ۲۰۰۰ تحولی بزرگ برای زبان پایتون اتفاق افتاد. در این سال پایتون ۲ معرفی شد و برنامه نویسان زیادی از آن استقبال کردند. مهمترین تغییری که در این نسخه شاهد بودیم، پشتیبانی از Unicode بود. یونیکد برای نمایش کاراکترها، از ۱۶بیت استفاده میکند. در صورتی که کد ASCII با ۸ بیت کار میکند. بعد از این تغییر پایتون میتوانست تا ۶۵٫۵۳۶ کاراکتر را پشتیبانی کند.
با اینکه python2 خوب بود، اما هنوز هم نیاز به یک سری تغییرات و بهبودها داشت. در سال ۲۰۰۸ پایتون ۳ معرفی شد تا مشکلات رایج در نسخه قبلی را حل کرده و روشهای قدیمی برنامه نویسی را حذف کند. بعد از این نسخه پایتونکارها به دو گروه تقسیم شدند. برنامه نویسانی که به پایتون ۲ مسلط هستند و برنامه نویسانی که با پایتون ۳ کار میکنند. از همان سال ۲۰۰۸ تا امروز بسیاری از شرکتهای فعال در حوزه IT زیرساخت خود را به پایتون ۳ انتقال دادهاند و سایر شرکتها هم در حال مهاجرت به این نسخه هستند.
تمام افراد از برنامهنویسان عادی تا مهندسان سطح بالا میتوانند از این زبان کاربردی استفاده کنند. پایتون را میتوان برای کارهای کوچکی مانند تغذیه یک ربات ساده تعدیل کننده یا اجرای کد بسیار پیچیده مانند تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از دادههای مالی استفاده کرد. مقیاس پذیری پایتون بخش مهمی از جذابیت آن است. از مهمترین کاربردهای برنامهنویسی پایتون میتوان به استفاده در زمینههای مختلف علوم داده، یادگیری ماشین، داده کاوی و … اشاره کرد.
از آنجایی که این زبان بسیار عمومی بوده و در حوزههای مختلفی کاربرد دارد، یادگیری آن فرصتهای شغلی بسیار زیادی برای شما فراهم خواهد کرد. بر خلاف برخی دیگر از زبانها که تنها برای حوزههای خاصی کاربرد دارند، از پایتون میتوان در بسیاری از حوزههای مختلف استفاده کرد. وجود کتابخانههای متنوع و امکان ادغام این زبان برنامهنویسی با سایر زبانها آن را به زبانی کاربردی و همه کاره تبدیل کرده است.
در این مطلب به معرفی ترفند های جالب پایتون و کاربردی میپردازیم که در زمان کدنویسی به شما کمک میکنند.
a = ” new ” print(“Reverse is”, a[:: -1])
در بعضی پروژهها مهم است که برنامه سرعت زیادی داشته باشد و برنامه از حافظه اصلی به شکل کاربردی استفاده کند. در چنین شرایطی توسعهدهندگاه از تکنیکهای مختلفی استفاده میکنند. اگر در نظر دارید مقدار دو متغیر را بدون استفاده از متغیر ثالثی تغییر دهید شیوه انجام آن به شرح زیر است:
x, y = 10, 20
print (x, y)
x , y = y, x
print (x, y)
a=”Who Are You”
b= a.split()
print(b)
(“me”*۸+’ ‘+”no”*۱۰)
a=”Who Are You”
b=a.split()
print(b)
def x():
return 1, 2, 3, 4
a, b, c, d = x()
print(a, b, c, d)
import sys
x = 1
print (sys.getsizeof(x))
import itertools
a = [[1, 2], [3, 4], [5, 6]]
b = list (itertools.chain.from_iterable(a))
print(b)
“Test Python”[::-1]
a=[“۱۰”,”۹”,”۸”,”۷”]
print(a[::-1])
a=[“۱۰”,”۹”,”۸”,”۷”]
for e in a:
print(e)
a = [0 , 1, 2, 3, 4 , 5, 6, 7, 8, 9, 10]
a[-3:-1]
a = 5
b = 10
c = 3
print(c < a)
print(a < b)
print(c < a < b)
n = 2
a = “GeeksforGeeks”
print(a * n)
برای اعتبارسنجی چند مقدار، ما از روش زیر استفاده می کنیم
if m in [1,3, 5,7]:
به جای روش بالا میتوان از روش زیر نیز استفاده کرد:
if m==1 or m==3 or m==5 or m==7:
این قابلیت خیلی مفید است و و ترفند های جالب پایتون بیشتر ما از وجود آن بی اطالع هستیم. در کنسول پایتون ، هر زمان عبارتی را تست کنیم یا تابعی را فراخوانی کنیم، نتیجه به یک نام موقت ارسال میشود که یک زیرخط ) _( است ارسال میشود. _ به آخرین خروجی از آخرین عبارت اجرایی اشاره دارد. به قطعه کد زیر دقت کنید.
>>>2+1
۳
>>> _
۳
>>> print _
۳
همانگونه که مشاهده میکنید دستور چاپ همراه با عملگر زیر خط خروجی را آخرین فرمان اجرایی را نشان می دهد.
ابتدا ماژول ایموجی را با دستور زیر نصب کنید:
Pip3 install emoji
زمانی که نصب شد میتوانید به صورت زیر عمل کنید:
import emoji
result = emoji .emojize (‘Python is :thumbs_up:’)
print (result)
# You can also reverse this:
result = emoji.demojize(‘Python is ?’)
print (result)
یکی از تابعهای داخلی پایتون ()map نام دارد. ساختار آن چنین است:
Map (function,something_itrable)
بنابراین باید تابعی برای اجرا به آن بدهیم و سپس شیئی ارسال کنیم که با تابع اجرا کند. این شیء میتواند هر شیء تکرارپذیر باشد. در مثال زیر از یک لیست استفاده کرده ایم:
def upper(s):
return s.upper()
mylist = list(map(upper, [‘sentence’, ‘fragment’]))
print (mylist)
# [‘SENTENCE’, ‘FRAGMENT’]
#Convert a string representation of
# a number into a list of ints.
list_of_ints = list (map(int, “1234567”)))
print (list_of_ints)
# [۱, ۲, ۳, ۴, ۵, ۶, ۷]
پنجره هشدار حاوی یک پیام متنی است .
این پکیج با دستور «pip install pyautogui» قابل نصب و افزوده شدن به پایتون هست. این ماژول هم متدهای زیادی دارد و همچنین به طور رایج برای کنترل ماوس و صفحه کلید در برنامه پایتون مورد استفاده قرار میگیرد
import pyautogui
num =int(input(“Enter a value to divide 100”))
if num == 0:
pyautogui .alert(” Alert!!! 100 cannot be divided by 0″)
else:
print (f’The value is {100/num}’)
در این برنامه، متن به صوت تبدیل میشود . برای تبدیل متن به صوت ، باید ماژولی با دستور «pip install pyttsx3» نصب شود. این کتابخانه دارای متدهای بسیاری است که میتوان با استفاده از آنها صدا، بلندی صدا و میزان سرعت صوت را تغییر داد.
import pyttsx3
engine = pyttsx3.init()
engine.say (‘This is a python example in MEDIUM’)
engine .runAndWait()
خروجی کدهای فوق، صدایی با جنس مونث خواهد بود که متن وارد شده در برنامه را با صدای بلند میخواند.
یکی از جذابترین ترفندهای جالب پایتون ، تابع ()zip است. این تابع، تعدادی شیء قابل تکرار را به عنوان ورودی دریافت و فهرستی از چندتاییها را در خروجی تولید میکند. هر چندتایی، عناصر یک شیء ورودی را بر اساس شاخص مکانی آنها گروه بندی میکند. علاوه بر این، برای انجام معکوس این عملیات، از تابع ()zip* استفاده میشود.
keys = [‘a’, ‘b’, ‘c’]
vals = [1, 2, 3]
zipped = dict(zip(keys, vals))
پایتون دارای یک ماژول داخلی datetime است که در کار با تاریخ و زمان کاربرد دارد. یکی از متد های آن، .()now ، تاریخ و زمان فعلی را برمی گرداند:
>>>import datetime
>>>datetime .datetime.now()
Datetime .datetime(2019,5,20,1,12,31,230217)
فرایند یادگیری python درست مانند خود آن، ساده و راحت است. اما قبل از شروع به یادگیری آن، شما باید هدفتان از یادگیری پایتون را مشخص کنید. همچنین این سورس کد های پایتون در ۱۲ شرکت دنیا مورد استفاده قرار گرفته است
کودکان شما میتوانند باکمک گرفتن از مطالب آموزشی سایت نابغه ساز گام به گام برنامه نویسی پایتون ویژه (۱۷-۱۳) سال را یاد بگیرید وآینده ایی روشن در پیش رو داشته باشند. اهمیت یادگیری و آموزش پایتون در این است که میتوانید کاربردیتر عمل کرده و در صورت نیاز داشتن به فرصتهای شغلی بهتر، توانایی لازم را داشته باشید.
نابغهساز در پاییز 97 با رویکرد تسهیل برنامهنویسی برای کودکان و نوجوانان پدید آمد. تیم نابغهساز از ابتدای سال 96 به دنبال راهی برای آموزش برنامهنویسی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان بودند. در این راه نرمافزارها و برنامههای متنوعی توسط این تیم مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.
سلام از این ترفند های جالب پایتون میتونیم در داخل کد نویسی کتابخانه ها استفاده کنیم؟
چقدر خوب ترفند های جالب پایتون رو توضیح دادید
سلام، ممنون از ترفند های خوب و کاربردیتون
سلام ممنون از توجه شما امیدوارم مفید بوده باشه براتون